Cannelloni

Multisportbloggen lär dig laga Cannelloni

20120910-155353.jpg

20120910-155404.jpg

20120910-155425.jpg

20120910-155738.jpg

20120910-155755.jpg

20120910-155904.jpg

20120910-161012.jpg

20120910-161034.jpg

20120910-161904.jpg

20120910-164001.jpg

Så här gör du: värm hackad spenat i en kastrull, tillsätt salt.

Ta en ny kastrull och värm 50g margarin. Tillsätt mjöl, ca 4-5 matskedar och 1 Liter mjölk. Vispa på låg värme tills bechamelsåsen har tjocknat.

Ta en ny kastrull och häll i olivolja. Hacka en gul lök och en halv vitlök. Bryn löken tills att den har fått färg.

Häll över löken i spenaten. Blanda runt.
Häll i riccottan tillsammans med spenaten.

Ta fram en ugnsform. Häll i bechamelsåsen i formen.

Ta fram Cannellonirören och fyll med spenat. Ca 30 rör ska fyllas.

När det är klart häll på krossad tomat.

Häll på resten av bechamelsåsen.

Ställ in formen i ugnen på 200 grader i 30 min.

Låt svalna i 10 min före servering.

Er multisportkock Peter Kanmert

20120910-172856.jpg

20120910-175741.jpg

20120910-175800.jpg

Det blev faktiskt jättegott. Testa själv!

2 Comments

  • Svara september 11, 2012

    JL

    Ja det ser ju nästan ut som pa bilden Peter……

  • Svara september 11, 2012

    Jonken

    Vad är Mozzarellan till för?

Leave a Reply