Klädskvaller om Tour De France

Cykelskvaller:

Det svenska konfektionsföretaget Craft inleder ett samarbete med det professionella cykelteamet Luxembourg Pro Cycling Project. Det svenska företaget ska leverera teamets hela kollektion från tävlingsplaggen till teamkläderna. I Team Luxembourg kör toppcyklister som regerande världsmästaren Fabian Cancellara och bröderna Andy och Fränk Schleck.

Det svenska konfektionsföretaget Craft fortsätter att delta i den professionella cykelvärlden och det på allra högsta nivå. Redan tidigare har Craft samarbetet med proffsteam som Saxobank och Rabobank  som båda tävlar i bland annat Tour de France.

Samarbetet med det nya toppteamet Luxembourg Pro Cycling project innefattar inte bara sponsring utan också en aktiv produktutveckling. Detta koncept ger Craft en ypperlig möjlighet att testa sina produkter med toppatleter inom cykling.

–          Alla atleter vi samarbetar med deltar också i produktutvecklingen och utprovning av våra produkter. Det kan vi på Craft sedan utnyttja i våra kommersiella kollektioner, berättar Magnus Månsson, vd på Craft.

Det finns flera orsaker till samarbetet, men en är att cykelsporten och intresset för cykling överhuvudtaget växer  snabbt ute i Europa. Dessutom är cykelsegmentet ett av Crafts fokuskategorier. Team Luxembourg Pro Cycling Project startades så sent som förra sommaren men har redan lyckats värva några av de absoluta toppnamnen inom professionell cykling. I teamet kör bland annat världsmästaren Fabian Cancellara, bröderna Andy och Fränk Schleck och tyska stjärncyklisten Linus Gerdemann. Det finns stora förhoppningar att teamet redan nästa år kan vinna någon av de stora etapploppen som Tour de France, Giro di Italia eller Vuelta de Espana.

Be first to comment