Team Explore blir Team AXA Sports Club

Med en totalseger i svenska multisportcupen och ett vunnet VM-kval blev 2010 ett framgångsrikt år för Team Explore som nu byter lagnamn till Team AXA Sports Club och med det höja ribban ytterligare.

– 2011 blir den största satsningen någonsin, berättar Mikael Lindnord, lagkapten för Team AXA Sports Club. Förutom att försöka försvara totalsegern i svenska multisportcupen satsar vi fullt ut på VM i Tasmanien. De senaste två åren har det lossnat ordentligt för oss som lag, vi är en bra konstellation och vår hårda satsning under många år börjar ge resultat. Nytt för i år är att vi tack vare vår nya huvudsponsor AXA kan få stöttning när det gäller planering av kosten under träning och tävling. Något som är oerhört viktigt för att uppnå maximal prestation. Detta hoppas vi givetvis kommer vara en av nycklarna till att vi når våra mål, fortsätter Mikael Lindnord.

Multisport innebär att man i lag tävlar i grenarna cykling, paddling och löpning. Terrängen utnyttjas beroende på geografi. Vissa banor går genom öken, andra genom djungel och forsande vatten. Tävlingarna pågår från några timmar uppemot 7 dygn non-stop tävlande. De fysiska kraven på lagmedlemmarna är stenhårda och de flesta lägger ner omkring 20 timmar i veckan på träning.

Den nya huvudsponsorn ser fram emot att följa “sitt” lag. – Multisport är en jättespännande nysatsning för oss, särskilt med tanke på kostens centrala roll i uthållighetsidrott, säger Peter Larsson, sponsoransvarig på AXA Sports Club. Visionen med AXA Sports Club är att inspirera till ett aktivt och hälsosamt liv och här tror vi dessa atleter har en perfekt roll att fylla. Även om det inte är så många som själva klarar av att genomföra en uthållighetstävling i flera dygn tror vi utmaningar som de här kan inspirera många av våra 40 000 medlemmar att klara just sina personliga mål och utmaningar.

Fram till VM i november väntar nu hundratals timmar av hård träning och dessutom tävlingar i såväl Sverige som utomlands. – Det blir ett tufft år, men vi är laddade och ska göra vårt yttersta för att nå ända fram. avslutar Mikael Lindnord.

Team AXA Sports Club tävlingar under 2011:

8-17 april Ecomotion Pro, Brasilien – AR World Series
14 maj Hestra Adventure Race – Svenska cupen
28 maj Hjo Adventure Race, Militär SM – Svenska cupen
11 juni STAR, Stockholm – Svenska cupen
22-26 juni Le Grand Raid, Frankrike – stor internationell etapplopps tävling.
9 juli Haglöfs Åre Extreme Challenge
31 juli Frosta Multisport Race – Svenska cupen
20 aug Multisport SM, Karlstad – Svenska cupen
26-27 aug Stockholm Extreme, Stockholm
3 sep Norrlandsknäcket, Umeå – Svenska cupen
17 sep Kristinehamn Adventure Race – Svenska cupen
1 okt Femman Multisport race, Göteborg – Svenska cupen
31 okt -10 nov VM, Tasmanien – Adventure Racing World Championship

Lagets hemsida: www.axasc.com

Fotograf: Helena Lindnord.

Kontakt

Team AXA Sports Club
Mikael Lindnord (team captain)
070-69 80 759
mikael@hcadventure.com

Lantmännen Cerealia
Peter Larsson (AXA Sports Club Sponsoring & Event)
070-927 80 45
peter.larsson@lantmannen.com

Be first to comment