Paddelmaskin

TJena,
här är klippet från häromdan, allright?

Kom med synpunkter, hur kan jag utveckla tekniken?

Marrraan

8 Comments

 • Svara februari 2, 2011

  FastFred

  Du e bra! Lite bredare grepp kanske och mer rotation nere i höft/bål, fokuserar på att dra mer i fotremmen så får du fram höften bättre vid i sättet. Bra myntinkast dock!

 • Svara februari 2, 2011

  Wangler

  Nu skall jag visserligen betala dyra pengar för att få teknikcoachning av dig på Barnens ö och dessutom är du en konkurrent som jag kanske kan klara av i någon enstaka kortspurt men ändå…
  Du kör ganska mycket samma stil som Stefan Gustafsson, troligen mycket effektiv på långa distanser (Stefan var grym i Maratonvärldscupen på 90-talet) men kanske lite sämre på acceleration. Vad jag menar är att du kör med ganska raka armar och förlitar dig på bra rotation. Med mer böj på påskjutsarmen får du en effektivare vinkel på paddeln i vattnet, men det är svårare att hålla emot!

  Sen ser det ut som att du kan öva på att låta paddeln låsa sig i vattnet innan du påbörjar draget men det är svårt att se på paddelmaskin.
  Kör hår!

 • Svara februari 2, 2011

  Fredin

  Det finns en massa små detaljer man kan ha synpunkter på när du paddlar men det har mer med stilen att göra. Tekniskt sett så ser det kanon ut…

  förutom en liten men betydelsefull detalj 🙂

  Timingen mellan paddelisätt och benjobbet/rotationen stämmer inte helt. Du börjar trycka med foten/rotera kroppen innan, eller precis samtidigt, som du sätter i paddeln. En del av kraften går alltså förlorad.
  Lösningen är att sätta i paddeln först, när kroppen fortfarande är helt uppvriden och benet böjt, och sen trycka ifrån med foten och vrida kroppen.

  Men det handlar som sagt om timing så det kan vara svårt att ändra på, men väl värt det. Varje tag kommer bli mycket mer kraftfullare om du lyckas…

 • Svara februari 2, 2011

  Martin

  Killar: Wow, shit vad ni är bra. Värdefulla knep, jag ska testa alla tre tips närmaste dagarna och så får vi se om det blir någon ändring.
  Jag tycker det dock är svårt att ha en “bra” teknik på maskin och inbillar mig att jag/man paddlar bättre på riktigt, är det korrekt uppfattat?

  Wangler: jag vet inte varför Ekström satt upp mig som instruktör men för rookies kanske man kan lära ut nånting?

 • Svara februari 2, 2011

  Wangler

  Du blir grym som instruktör, jag hoppas bara att mina tjejer hemma är friska denna gång så att jag kan vara med. Mitt andra “tips” är samma som Fredins, dvs. timingen! Det felet som de flesta gör (och jag gör det definitivt) är att påbörja draget med kroppen (skjuter ifrån med höften och börjar rotera) innan paddeln är låst i vattnet. Det innebär att man inte utnyttjar den del av draget där man är starkast. Även om jag tycker att det är svårt att se detta på maskinen så är det lätt att träna det på maskinen. Stanna upp i rörelsen precis när du tagit upp paddeln, sitt still i denna onaturliga ställning med ena knät högt och hela kroppen roterad. sätt sedan i paddeln på andra sidan…och sedan skjuter du ifrån!

  • Svara februari 2, 2011

   Martin

   Bra! Det är lättare att öva i Kajaken tycker jag då det blir ett plask eller inget plask..
   Ska ut inorgon bitti och paddla surfski, så taggad så jag inte kommer sova gott inatt..

 • Svara februari 2, 2011

  p

  Off topic.

  Well, om jag (surfskirookie!) tar mig upp till nämnda läger så finns det hur mycket som helst att hälla i mig i form av tips och teknik. Bytheway så gillar jag skojiga övningar som ger perspektiv på olika delar av paddlingen. Rörelsens olika faser, balansövningar, rädda sig från att välta övningar, rädda sig när man vält övningar, etc (jag bara spånar). Sånna övningar kan man sen ta hem och slipa på. Förankra sig djupare i. Och sen går det lättare när allt sätts samman. Sånna där isolerade “övningar” för olika specifika “issues” har jag varit med om både för simning och skidåkningar. Bra som fan i min bok.

  Nåväl, mycket text. Ses kanske på barnens ö. 🙂

  • Svara februari 2, 2011

   Martin

   Jag tycker du ska komma upp och få inspiration att utveckla din paddling väldigt mycket. Finns många rävar samlade där som tillsammans kommer kunna bidra med mycket åt alla håll och kanter.
   Välkommen!

Leave a Reply