Polis polis potatisgris

Tjena,

Blev haffad av polisen imorse på bågen vid en rutinkontroll, körkort och nykterhetskontroll tack, varsågod och blås och som jag blåste, som en orkanvind i hans trötta instrument…

Allt grönt men när jag ska rulla därifrån så är det en av de överviktiga poliserna som vill visa sig på styva linan och skriva ut bot för att jag har sommardäck på hojen. Inte en chans att det är sådana regler tycker jag men han insisterar så jag väljer att överklaga och medan han “dubbelkollar med expertkollega” och jag ringer upp MC-Varuhuset för att kolla vad de säger ang däck på vintern. efter nån minut kommer den överviktiga polisen tillbaka och ber om ursäkt och förklarar att “alltid lär man sig nåt nytt”, du får köra med sådana däck på en mc. jag gör high-five med mig själv och sätter igång hojen och rullar därifrån. (inte på slangen dock…)

Tackar och bockar för att vi har så kompetenta poliser i det här landet, yes!

Marran

T.om. Wikipedia vet att man inte behöver ha vinterdäck på mcn på vintern: http://sv.wikipedia.org/wiki/Vinterdäck#Motorcykel

hehe

typ.

sån där hade de.

3 Comments

 • Svara februari 7, 2011

  philip.kellin@betfair.com

  Jag hade en liknande upplevelse en gång:

  Jag körde över Humlegårdsgatan mot Skeppsbron och blev stannad av polisen. De klev ut och frågade om jag kände mig viktig, till och med viktigare än alla andra.

  Jag: nej inte särskillt – hur så.
  Polisen: Ja du tycker tydligen att du är så viktig att du får köra i bussfil.
  Jag: Nja, normalt sett är det bussfil, men eftersom de bygger om Munkbron så är trafiken omledd denna väg.

  Det blev tyst och de gick till sin bil – sen kom de tillbaka och sa att jag körde på ett väldigt forcerande sätt och att jag nästan körde vårdslöst. Då sa jag att de skulle ge sig, vevade upp rutan och åkte därifrån. Sjukt nöjd dessutom – och nu kanske för stunden lite viktigare än andra 🙂

  • Svara februari 7, 2011

   Martin

   Hehe, ” om du kände dig viktig”, haha, vilka idiotpoliser.
   Bra story Kellin!

   Jag skulle vilja att Jens skrev ner om en av sina erfarenheter från möten med poliser..

   M

 • Svara februari 7, 2011

  Lappen

  Haha ! Vilka muppar

Leave a Reply