Velodromen i Falun har konkat

Tjena,

jag snappade upp nyheten att velodromen i Falun (den som är typ ett år gammal) har konkat:

“Företaget YA Arena som byggt och drivit Sveriges första inomhusvelodrom i Falun har försatts i konkurs. Företaget har dragits med stora skulder på grund av bygget av velodromen och intäkterna har inte motsvarat förväntningarna.

Sommaren 2009 hittade cykelentusiasten Björn Stenberg en passande lokal för sin dröm, att bygga en inomhusvelodrom i Sverige. Tillsammans med en grupp eldsjälar inleddes det omfattande bygget. Målet var att väcka intresset för bancykling i Sverige och i förlängningen få fram velodromcyklister redan till OS i London 2012. Bygget som till en vis del utfördes av frivilliga och bekostades med lån och sponsorpengar blev dyrare än planerat. En av orsakerna var de höga krav på både brand-och handikappanpassning som myndigheterna ställde på velodromen. Istället för den beräknade budgeten på 2 miljoner kronor kostade bygget 4 miljoner kronor. En annan orsak till de ekonomiska problemen var de höga hyrorna som YA Arena tvingades betala för lokalerna. Konkursförvaltaren kommer nu att driva verksamheten vidare till dess att en ny intressent dyker upp som kan ta över verksamheten och driften av velodromen.”

en velodrom

en typisk cyklist som ännu inte varit på träningsläger på Mallis med tanke på solbrännan (avsaknad av den)

dåliga lår?!

Marran

2 Comments

 • Svara februari 14, 2011

  Larsa

  Inget ont om funktionshindrade, men handikappanpassa en velodrom? Om nu det ger så stora kostnader så att sktein konkar kanske man kan chilla på kravet i en sån typ av lokal, det är ju inte stadsbiblioteket liksom…

 • Svara februari 14, 2011

  Martin

  Helt sant.
  Knas med lagar och sånt?!

Leave a Reply