Vikingarännet

Tjena,

Multisportaren Sonny från fd Lundhags och nuvarande Silva Gerber vann Vikingarännet igen (?), stencoolt, thumbs up till dig!

Här är rapporten från utsidan.se

Friluftsfrämjandet och Svenska Skridskoförbundet arrangerar långfärdsskridskoloppet Vikingarännet för tionde året och för tredje gången i historien gick loppet hela vägen in till Stockholm. En härlig dag för åkare från ett 20-tal länder och åskådare med solig målgång i Alvik mellan Tranebergsbron och Tvärbanan till Stora Essingen. En folkfest med bästa förutsättningar för långfärdskridsko. I herrklassen vann förra årets vinnare Sonny Peterson från Uppsala i en rafflande slutspurt med endast en fotlängd. Eva Lagrange fick revansch från förra året och segrade i damklassen.

Vikingarännet är framförallt ett motionslopp för alla långfärdsskridskoentusiaster där de flesta kommer i mål på mellan fem och åtta timmar. Loppet är möjligt att genomföra tack vare samarbete mellan kommunerna längst banan samt de över 400 ideella ledarna som har arbetat med allt möjligt från att ploga, skotta, administrera, ta hand om säkerhet och sjukvård till att servera saft och bullar.

– Vi är fantastisk glada över att vi fick kanonväder och bra stabila isar med tanke på att det snöade rejält natten till fredag, säger Anders Tysk, generalsekreterare för Vikingarännet som själv åkte loppet för första gången och gled in strax efter tolv.

Banan var till större delen kanonbra men med sprickor här och var på grund av det kalla vädret. Att kampen var jämn visar spurtpriset i Sigtuna som tvåan i herrklassen Matt X Richardson knep. Eva Lagrange gick redan i Sigtuna upp i ledningen tog spurtpriset för damer. De tre första i herr och damklassen i Vikingarännet delar på prispotten 30 000 kronor sponsrade av Uppsala kommun med partners.

Herrar

1. Sonny Peterson, 2.51.57, Idrottsföreningen Thor, Uppsala

2.Matt X. Richardsson, 2.51.57, Sundsvalls Skridskoklubb

3. Patrik Permats, 2.53.06, Stockholm Speedskaters Inlines o SK

Damer

1. Eva Lagrange, 3.06.07, Idrottsföreningen Thor, Uppsala

2. Karolin Palmertz Cerne, 3.11.09, Stockholm Speedskaters Inlines o SK

3. Christina Wahlstedt, 04.03.58, Stockholm Speedskaters Inlines o SK

inga kottplockare här inte

Sonny i ett annat element

och här letar han kantareller

Min polare Mackan surfade Vikingarännet för ett par år sen för att visa på klimatförändringarna

Marran

Be first to comment