Härdsmälta…

… blev det idag på kvällens spinning som tillbringades tillsammans med Annika “högst kadens i Stockholm” och Jocke “solsidan hjälte och sub 3 mara”- två hjältar som nästan skulle kunna doktorera på var man ska sätta sig i en spinningklass för att få bästa “utsikt”. Efter att de båda gjort djupa analyser som skickats runt via mail så måste jag säga att dagens placering var under all kritik, min utsikt var katastrofal, om än lättades den upp av att instruktören hade missat det här med sportsbra och detta i kombination med en djup urringning kompenserade upp lite för den övriga omgivningen.

Anyway – passet var aldrig “lätt” idag, lite seg från start, men kunde pusha på ok. Dock så stängde kroppen ner verksamheten e ca 90 min. Om det är något som jag kan rekommendera så är det att lära sig känna efter när det är dags att sluta. Idag var ett sådant tillfälle. Min erfarenhet är att om man kör vidare så är slitaget på kropp vida överstigande nyttan. Självklart är det viktigt att du har tillräcklig kontakt med din kropp för att du ska kunna skilja på “vanlig” trötthet och när det är dags att bryta. Så misstolka mig inte – jag förespråkar inga “klenbrytningar”.

Hur känner man då igen symptomen på att det är dags att lägga av? Jag har två kännetecken

1. Pulsen dalar. Du blir matt och kan inte driva pulsen längre.

2. Jag äter men får ingen kick av det, är fortfarande bara matt och lite likgiltig

När jag har ovan två symtom – då lägger jag ner. Idag var alltså en sådan dag. För att lägga ner krävs MOD. Det är ju ganska lätt att få gliringar från kompisarna. Men mitt tips är – be strong! Och glom inte – träning är träning och tävling är tävling. Något många har lite svårt att skilja på. Sedan är det klart att man kan racea på träning, men be smart!

Annars så har träningen flutit på bra. Gårdagskvällen bjöd på 4 lugna vänder med skidor+stighudar i Hammarbybacken och sedan 11 hårda, så ett klart godkänt pass. Efter det blev det törnrosasömn i 6.5 timme och sedan rask löpning med start 0620 imorse in till stan ca 21 km. Nu är det fika inne hos AJ.
Cheers/J

Be first to comment