Imorse blev det

första kvalitativa träningen på ett par dagar och den blev på den älskade och hatade paddelmaskinen. Jag körde ett upplägg som Nordic Kayaks-Freddan har rekommenderat mig och vi får se om det blir bra. Det kändes vidrigt iaf, och i det här fallet är vidrigt nånting bra.

Inte som vidrigt att:

-köra sönder rodret i första forsen på Åre

-få två punka under en tävling men bara ha med sig prylar till en punka

-bli magsjuk innan man ska träffa värsta tjejen

-någon hackar din facebook och skriver “Innebandy” under Interests

Hehe

inte mitt intresse precis

vidrig fot enligt google

vidrig enligt google…

vidrig enligt google, hur tänkte google där?

Marre

3 Comments

 • Svara mars 21, 2011

  Erik

  Tja! Är paddelmaskinsträningen hemlig eller kan du speca passet mer i detalj? Vore kul att höra hur Ni proffs tränar 🙂

  • Svara mars 21, 2011

   Fred

   Tja, jag kan i varje fall avslöja vad jag tipsade om:). För ett par år sen genomfördes studier (bla på IH) på konditionsidrottare där man testat effekten av sprintitervaller. Intervallerna handlar om att du ska komma åt vissa typ2 muskelfibrer som sällan eller aldrig används, i varje fall inte om man inte tränat dom. För att träna dessa snabba fibrer så får du inte börja ansamla mjölksyra, därför är vilan viktigt. Rekommendationen är 30-50 sek intervall 6-10 ggr med en vila på 3 min mellan varje intervall. Dom som verkar ha fått bäst effekt av den träningen är konditionsidrottare med en gedigen långdistans konditionsbakgrund som aldrig har nyttjat dessa fibrer till fullo. Om jag minns rätt så var cyklisten Fredrik Eriksson en av testpersonerna som svarade sjukt bra på intervallerna, ett halvår efter testerna vann han tempo sm före bla Gustav Larsson och Gotland Löfqvist. Larsson tog 2 månader senare silver på OS. Tanken är att man ska skaffa sig en överfart, ungefär så som Northug ser ut i sin profil, vem vill inte det? När du då lägger dig på marchfart så har du långt kvar till din maxfart och då känns förhoppningsvis marchfarten lite lättare samt att du har en bra kick att lägga in om det behövs. Det finns säkert specifika intervaller som racing paddlare redan kört som är liknande men det har ju inte varit så vanligt i andra konditions idrotter.

 • Svara mars 21, 2011

  Erik

  Tackar för svaret Fred!
  Alltid skoj med nya träningstips. Blir till att testa.

Leave a Reply