3 maxpass och veckan som gått

Precis hemkommen ifrån Sveriges Florida – Skåne 😉 Högsommarvärme, helt otroligt. Var nere på för att träffa bror, syster och deras familjer samt min pappa. Var mkt trevligt!

Utsikt från mitt sovrum hemma hos pappsen

Nils – yngsta syskonbarnet – bor i Schweiz och har racebrillor – well – rätt bra förutsättningar för att bli en bergsget!…

Träningsmässigt har jag nu gått in i en ny fas. Efter att ha kört massa pass i halvsegt tempo så är det nu lite mer fullt blås som gäller. Jag har inte kört så mkt intervaller i min “multikarriär”, men det ska det bli ändring på iår. Så denna vecka har jag kickstartat med löpningen, eftersom den är den sport som jag har bäst bas inom. Vad gäller cykel och paddling så behöver jag få lite mer bas i dessa, så jag kommer inte tokköra intervaller där – ännu! 😉

Veckans träning har alltså varit ganska mkt kort – vilket passat ypperligt eftersom det varit mycket sociala aktiviteter.

Summering ser ut som följer

Mån – paddling – tänkt att köra intervaller, men blev mer teknikfokus efter att ha fått backning på min teknik…

Tis – paddling teknik på morgonen och Hammarbybacken på kvällen. Där körde jag 2 lugna och sedan 5 max på vägen upp.

Ons – cykel på morgonen – 8 x min backe här hemma – tar ca 2.45. Körde tröskelpass. På kvällen blev det kort paddelpass med teknikfokus igen.

Torsdag så blev det ingen träning, förutom lite kort styrka – har börjat köra draken, en ypperlig övning som ger stabilitet, balans och styrka i gluteus. Alla de saker jag behöver…

Fredag – ett härligt 4×4 min maxpass på löpning, fick upp mitt lilla pingponghjärta till ett par slag från max, så fick känna på lite syra… Var också ute en paddelrunda i öresund med lånad havskajak. Fokus på teknik.

Lördag – här körde jag 25 min löpning fullt tryck, eller nästan iallafall. Avslutade på ca 94% av max, så tog i lite grand… Positivt var att jag sprang 12.5 min och sedan vände och när klockan stog på 25 min hade jag kommit tillbaka exakt där jag startade.

Idag söndag – ett nytt 4×4 maxpass på löpning. Gjorde ont på slutet kan jag lova. Fick inte upp puls riktigt lika högt som i fredags, men kom exakt lika långt på alla 4 vändorna, mycket bra! Sedan åkte jag in till stan och körde en helt underbar paddling med Ola som är en surfskikompis. Han var helt klart starkare på intervallerna, så jag har lite jobb att göra på min paddling för att hänga med de “vassa gubbarna”…

Imorgon väntar mer distans -först lite paddling och sedan långcykling med min gode vän Björn.

Cheers/J

Be first to comment