Det kom ett mejl..

From: Paul Rosenquist <Paul.Rosenquist@Bruntoneurope.com>
Date: Fri, 1 Apr 2011 10:34:05 +0200
To: Martin Nordstrand <martin.nordstrand@betsafe.com>
Subject: stor fråga

Tja gubben,

Jo, Henrik, jag, och walle, funderar över att åka till HENLEY ROYAL REGATTA i år i en sculler fyra. Det är en 4mannar båt och varje gubbe har 2 åror. Den snabbaste och ballaste båten.

Vi vill dit och försöka vinna club klassen. Ett snäpp under landslag.

Henley är helt sjukt. Det är roddens mekka. Alla lop är 1 mot 1, och det är utslagning hela tiden. Så man kan bara ro ett lopp om man förlorar direkt.

Sten hård. Det är hundratusenstals publik extremt hög tryck medialt etc etc. Det är as stort i England, och hela rod världen. Väldigt mycket tradition etc. Höga hattar etc. Det ros på det ytterste nivån där.

Vi undrar om vi kan lära dig att ro i en lagbåt med oss. Det kräver egentligen ett antal år med många tusend km för att bekväm kunna hänga med i 40takt över 2000meter (det är faktiskt lite längre där) men jag fick också sitta med på SM mitt första år, och det funkade.  Vad känner du? Det är sista vecka Juni, början July.

I så fall, vill vi ro et teknik pass imorgon 0800. Det blir inte så tröttsam, så vi kanske vill paddla en sväng från roddklubben efteråt?

Vad tycker du?

Paul

Jag i sommar?

Hon som delar ut priserna

en hel del folk

och babes…

Jag måste nog ge detta en chans!

Marre

2 Comments

 • Svara april 1, 2011

  Paul i

  Det är inte als svårt att lära sig rodd: kolla här: http://www.youtube.com/watch?v=JASbeJBJbFc&feature=player_embedded

  Glömde att, när man mailar, umgås, pratar med Marra, då gör man det egentligen med hela världen… hade jag vetad det, hade jag spenderad 10sekunder längre på mailet när det gäller stavning, ordval, etc. etc. härligt.

  Ja, Marra, då är det bara klyva upp till bevis och hälsa på den absolut mest mjölksyra drabbade idrotten på jorden! Inget överdrift. Det är Längdåkning sprint, paddling K4 1000M, och 1500 meter löppning ihop tryck i en lång small båt.

  Det går också fint att jämföra det med explosiva frivändningar. 220 stycken med 60 kg på 6 minuter. Fast roligare och man kan inte ger upp…då far man en åra i ryggen.

  Välkommen kompis! Och jag kan bara seja att det är ett fantastisk förmån att få kunna ro i en etablerad besättning på ex. elit nivå. I Holland, England, New Zealand eller USA, få man först stå ut med 4 år nybörjar båtar… .

  • Svara april 1, 2011

   Martin Nordstrand

   Paul min blogg har inga gränser och censuren finns knappt, såsom internet är.
   Jag har inga som helst tvivel om att rodd inre är hardcore och efter ha varit med tre ggr på era concept 2 roddtävlingar vet jag att det är en vidrig sport.
   Jag ska göra allt för att hitta plats i kalendern och kunna vara med och smiska till bratsen i England.

Leave a Reply