Det sägs att…

Laserturken ska fånga Khadaffi:

Situationen i Libyen har nu stabiliserats i ett stillastående där vardera sida kontrollerar en stor landmassa samt ett antal beväpnade soldater.

För att bryta detta dödläge krävs enorma resurser och man beräknar även att det skulle orsaka stora mänskliga förluster med en humanitär kris som följd. Varken FN, EU eller USA är redo för detta, alla är ense om att ifall man kan fånga Mohammar Khaddafi så kommer regimen att upplösas och läget stabiliserats.

Khaddafi befinner sig engligt Libyenkännare på en hemlig bas (som alla tycks känna till) utanför Tripoli, den starkt bevakade basen ska bara bepansrad för att motstå bombardemang och är i det närmaste helt oförstörbar.

Tack vare Sveriges utrikesdepartement har man dock hittat en lösning på problemet, den elittränade Laserturken är redo att infiltrera basen och antingen likvidera Khaddafi eller föra ut honom i en stulen helikopter mot en lysande solnedgång.

Utrikesminister Carl Bildt menar att Sverige är neutralt i alla tillfällen då det är fördelaktigt att vara neutral, men i alla andra tillfällen väljer man istället att ta sida. Eftersom det är en onsdag är det ok att skicka ut Laserturken, men på fredagar och söndagar är man neutral och då hade det inte gått.

UD menar att Laserturken är idealisk att skicka till Libyen av en rad olika skäl;

  • Han talar arabiska flytande.
  • Han har inget behov att sova eller äta på flera dygn.
  • Han är tränad att döda både obeväpnad och med olika typer av vapen.
  • Han har fullt på bilen i grejor.
  • Han kan hitta och fånga folk med efternamn.

//Marre

Be first to comment