Kraschad kajak. Nu med löpande info

Tja,
Igår i Borås så var det en gubbe i en alldeles för stor OKQ8-hyrlastbil som backade in i min parkerade Betmobile med min Fusion på taket. Jag satt i bilen vid tillfället och hörde bara ett knaster och hajade att det här blir ett helvete.

20110708-090855.jpg

20110708-090911.jpg

20110708-090906.jpg

20110708-090918.jpg

Såhär är det:

08.05-11-05: Försöker sätta mig in i försäkringsbolagens villkor, Trygg Hansa och Länsförsäkringar (som hyrbilen är försäkrad hos).

11.41: Jag har mejlat gubben mina kontaktuppgifter med personnummer etc.

Gången är nu att hans hyrbil är försäkrad hos Länsförsäkringar som gubben själv måste kontakta och anmäla skadan. Jag har ringt mitt försäkringsbolag Trygg Hansa och försöker skynda på men de kan (vill?) inget göra förrän det är gjort. Jag ringde då Länsförsäkringar och beskrev händelsen vilket inte hjälpte något då han själv måste göra det.
Det kan ta en dag eller två veckor innan han gör det, jag kan bara pusha vänligt men bestämt.Sjukt är det iaf att gubben kan justera hur snabb/långsam (!) gången ska vara, det borde mitt försäkringsbolag kunna lösa internt med hans bolag och jag kan få kajaken reglerad typ, NU.

 

 

Marre

5 Comments

 • Svara juli 8, 2011

  Jonas Karlsson

  Fy fan vad segt! Du får hyra… vad sa gubben då?

  • Svara juli 8, 2011

   Martin Nordstrand

   Gubben var chockad men snäll, så det borde gå vägen bara att det tar tid med försäkringsbolag etc.

 • Svara juli 8, 2011

  Erik Wildenstam

  En tröst är ju att nuförtiden går det att köpa en surfski i Sverige, det gick inte för fem år sen.

 • Svara juli 8, 2011

  Martin Nordstrand

  gången är nu att hans hyrbil är försäkrad hos Länsförsäkringar som gubben själv måste kontakta och anmäla skadan.
  Jag har ringt mitt försäkringsbolag Trygg Hansa och försöker skynda på men de kan (vill?) inget göra förrän det är gjort.
  Jag ringde då Länsförsäkringar och beskrev händelsen vilket inte hjälpte något då han själv måste göra det.

  Det kan ta en dag eller två veckor innan han gör det, jag kan bara pusha vänligt men bestämt.
  Sjukt är det iaf att gubben kan justera hur snabb/långsam (!) gången ska vara, det borde mitt försäkringsbolag kunna lösa internt med hans bolag och jag kan få kajaken reglerad typ, NU.

  M

 • Svara juli 8, 2011

  Janne

  Lider med dig! Går det att fixa eller måste du ha en ny? Finns det nya färdiga i så fall?

Leave a Reply