Rapport från min pappa

Om helgens jakt:

“Hej på dig
Här kommer en rapport från Härjedalen.
Jag har ju skadat min fot, så jag kunde inte gå skogen, fick hålla mig efter grusvägarna och hoppas på att min kompis Per tillsammans med min hund Akka skulle stöta någon pippi.
Kom upp på onsdag-efterm, bra väder, kort fågeljakt med min hund Akka, en kortdrivande hund som driver allt vilt, skäller på fågeln och springer efter en kort stund. Inget vilt fick följa med hem..
Torsdag regn, kom upp en jägare med en stövare som är mkt bra, vid lunchtid så fick jag möjlihet att släppa iväg ett hagelskott från min kära bössa. Haren gjorde en kullerbytta så det var ju bra.
Fredag försökte vi med fågeljakt, gick ej så bra, erfarnhetsmässigt så är fågeln väldigt skygg efter lövfälling, fåglarna flög upp på väldigt långa avstånd, min kompis bommade på några fåglar. En kanondag annars, minusgrader på morgonen, sedan strålande sol hela dagen.
Lördag kanonväder, harjakt hela dagen, första haren tappade stövaren bort, haren nr: 2 gick det bättre med, efter ca 2 timmars drev så hade haren lite otur att få komma framför min bössa.
Söndag städnig av jaktstugan sedan hemfärd, stannade och köpte en låda med lingon, rensade o klara. Hjortron fick jag tag i 6 kilo uppe i Sveg till ett bra pris
Slut på rapporten
Hare så bra
Janne,
Martins pappa.”

Underbar rapport och mer såna sköna kommentarer som vips omvandlas till inlägg

Be first to comment