Eskimåsvängens vara eller icke vara…

Det var en gång när jag paddlade min kära Reval Extreme och just den här dan var det högsommar när jag skulle stajla lite vid bryggan med eskimåsväng.

Förövrigt anser jag att alla som har nån ambition att paddla snabbt i Åre bör ha nån hum om den där fina svängen, varför undrar ni då, det är väl roligare att träna annat än få massa vidriga kallsupar? Jo…

-man får en jäkla känsla i höften som man kan tillämpa INNAN man plurrar

-man lär känna sin vingpaddel så man slipper stötta  och bara kan vinkla bladet lite lite lite för att undvika plurr

-skönt att kunna om nån skojare (vem det nu ska vara egentligen) välter innan en i forsen och för att undvika att snubben blir kraschad så välter man med flit och vips så snurrar man upp igen medan skojarn som välte får syssla med annat skit i fem min.

-jag tror också och är mer eller mindre övertygad om att man alltid kommer paddla snabbare i åre (total sträcktid inkl lyft) i en multisportlåda, typ F1 (som jag har och aldrig kommer sälja), Rocket-varianterna eller en XOR. I forsarna paddlar man mycket snabbare i en sådan låda än surfski, så är det.

 

Vill Ni lära er eskimåsväng nån gång i vinter så fixar vi det, jag kirrar kajak och simhall, ni kirrar lite stash och tränar på att vara under vatten hemma i badkaret, är du en badkruka så blirre inget.

jag och min Reval Extreme som ligger på mina pärons tomt och vilar

upp och ner, alltså det är jag som vinkar (för er som inte hajar)

uppe igen och har kastat ifrån mig paddeln för att förmodligen snurra utan den

 

Marran, jaghetermartin@hotmail.com

Be first to comment