Överlycklig

Text från Metro.se:

Han har åkt skidor i tre månader och är på väg hem. Då upptäcker han de godsaker han har gömt under snön. Och blir euforiskt lycklig.

 

Att bli lycklig över de små sakerna i livet är sannerligen inte alltid lätt. Men när man ensam har åkt skidor i tre månader i snö och vind – då kan synen av en påse ostbågar vara himmelriket.
Den norske äventyraren Alexander Gamme upplevde precis det under sin färd hem från Sydpolen. I ett videoklipp får man se när han gräver upp sin gömda packning med kvarlämnat godis.
– Som en del i min motivationsplan har jag med flit inte skrivit upp vilka godsaker jag har lämnat efter mig i packningen. Och när jag öppnade den här sista, så förväntade jag mig inte mycket, skriver Gamme på Youtube.
Resultatet blir en glad överraskning, och en stor glädje. När Gamme upptäcker att han har lämnat efter sig både en ostbågepåse, flera godispåsar, choklad och mentos – skriker han av lycka.
Aleksander Gamme satte världsrekord när han ensam åkte 2270 kilometer på skidor, från Hercules Inlet till Sydpolen och tillbaka. Trots att resan är rätt unik, har han inte fått så mycket uppmärksamhet i media.
– Jag höll en låg profil medvetet. När jag började tänkte jag att det var 50/50 procents chans att jag skulle klara det, säger Gamme till Hamar Arbeiderblad.
Resan tog 87 dagar, och det var den 86:e dagen som Gamme upptäckte sina kvarlämnade godisreserver.

 

 

Den här killen verkar vara en glad rackare, mer sånt.

 

cheez doodles

1 Comment

  • Svara april 15, 2012

    Leif J

    Skön film, man blir glad, mer sånt 🙂

Leave a Reply