Cykel, cykel, cykel, cykel…..

Jag skulle ut och köra en sväng med racern, Vaxholmsrundan 95km tänkte jag. Kom iväg från Sickla och ut mot Värmdö i höjd med Nacka Forum när något börjar knaka ordentligt. Jag avbryter och cyklar tillbaka mot Sickla och in i verkstan på Team Sportia, där jag arbetade förra året. Plockar isär vevpartiet, bort med vevarna, torkar rent, fettar in, monterar ihop igen. Ut och cyklar, fortfarande samma knak. Tillbaka in i verkstan, monterar isär framgaffeln, torkar rent, fettar in. Sticker ut och cyklar…lite mindre knak men helt okej. Nu går det att stå upp och cykla utan att det låter knak, knak, knak, knak, hela tiden.

Hem och käkar lunch, sitter och kollar tennis på Eurosport i väntan på Quattre Jours de Dunkerque och Giro d´Italia TTT etappen Verona-Verona.  Alltså lagtempoetappen/Team Time Trial, 56 klinga och 50-60km/h i snitt.

Så här ser förberedelserna ut inför TTT

sky

sky

Så här ser dagens lagtempoetapp ut: TTT Verona-Verona

Min granne Jon som aldrig har missat en cykeltävling i hela sitt liv sitter bänkad här framför TV´n med en kaffe.

Om en stund kommer Cilla hit och ska snart dra ut och köra mountainbike i Hellas.

//Peter “Pedro Delgado” Kanmert

2 Comments

  • Svara maj 9, 2012

    forneman

    Sadelstolpesknak?

  • Svara maj 9, 2012

    Peter Kanmert

    Nej, det är undersökt. Det kommer mer från framgaffeln själva knaket.

Leave a Reply