Salomon Trailtour Globen City

Var ute och sprang Globen City banan idag med ledning av ansvariga arrangören Staffan Zilling.

Salomon trailtour

Salomon trailtour

Start och genomgång vid Quality hotel Globen. Vi sprang ut till Hammarbybacken för att sen springa uppför och nedför. Nedanför väntade Martin som hängde på både korta och långa varvet. Totalt kommer man att kunna välja på att springa 5,10, samt 21km´s lopp. jag kan verkligen rekommendera alla att springa 21km varvet.

Tyvärr kommer det att krocka med Åre extreme challenge som också är samma dag 30/6.

Det blev ett ganska lågintensivt pass. Vi var ute i tre timmar och snittpulsen var på bara 141 vilket är bra. Man kan inte bara köra hårda pass om man vill bli bra.

Enligt folk som har koll på pulsträning så ska man helst ligga på mellan 128-140 på långpassen, oavsett cykel eller löpning.

På de hårda intervallpassen så ska man helst ligga ca 3 slag från maxpuls när man kör 4 minuters intervaller för absolut mest effektivitet.

Vet inte om det funkar i praktiken men jag vill helst tro det, men testa gärna ett par veckor med denna träningsmetodik för att se om det funkar.

Just nu Giro d´Italia från Herning och Marco Pinotti från Osio Sotto i Italien åkte riktigt fort på prologen med en 3e plats hittils. By the way är Marco Pinotti den enda i proffsklungan vad jag vet med en komplett Civilingenjörsexamen. Han tävlar nu för BMC.

Marco Pinotti

Marco Pinotti

Hörs senare!

//Peter

1 Comment

Leave a Reply