Team Ducati

Saxat från Outside!

Lycka till! Vi ses på sthlm extrem och på ARWC!

Team Ducati bicycles Rideaway blir det första helkvinnliga multisportlag när VM avgörs i Frankrike i september. Vi frågade Carolina André, en av deltagarna, hur de ser på den kommande VM-tävlingen.

OUTSIDE: Varför ett helt tjejteam?
CAROLINA: Vi startade upp damlaget 2010. Vi kände att vi hade nåt unikt, och något som inte vem som helst skulle klara av. Att driva ett damlag som tävlar utomlands kräver mer än bara fysik. För att klara av att tävla krävs en tydlig målsättning, stor ödmjukhet, förmåga att samarbeta, stark vilja och att vårda och värdesätta viktiga och värdefulla relationer. För säsongen 2011 kunde vi satsa på sponsring och la ner lite tid på att få företag att stötta vår satsning. Vi hade startat upp Sveriges enda damlag som tävlar långa äventyrstävlingar i multisport, Europas enda damlag. Vi är alla mammor mitt i livet, mitt i karriären och vi gör det för att vi älskar det.

Vilka för- och nackdelar har ni som tjejteam?
Att vara enda damlag på startlinjen triggar oss att vilja prestera lite mer. För att kunna tävla utomlands handlar det om så mycket mer än bara fysik. Det är ett projekt som skall drivas med allt från de administrativa delarna i form av bokningar, planering av boende, administrera betalningar, skaffa certifikat för de tuffa säkerhetskontrollerna, ordna med medicinutrustning till de praktiska delarna med packning, utrustning och införskaffning av mat. Och mitt i detta skall jobb och en mängd träning in. Detta skiljer oss inte från de andra lagen. Fördelen för oss är att vi är enda tjejlaget. Vi är unika, vi sticker ut och det är en våg vi har valt att rida på. Att överhuvudtaget komma till start är det stora jobbet. Det är speciellt att köra fyra tjejer. Vi behöver luta oss tillbaka på annat än fysik. Lagsamarbete och drivet framåt är bland det viktigaste när vi är ute och tävlar.

Tävlingen i Frankrike kommer att bli väldigt tuff. Kommer ni att klara maxtiden?
Vi satsar på att få tävla så stora delar av banan som möjligt. Vi har förstått att tävlingsorganisationen vill att så många som möjligt skall gå i mål. Vi kommer att köra vårt race, mata på framåt och hålla fokus på vårt mål, att gå i mål. Hur tävlingsorganisationen sedan gör för att låta oss mata på vet jag inte i dagsläget. Men vi räknar med att vara ute maxtid och räknar inte heller med att se några andra lag längs med banan.

Hur ser förberedelserna ut inför VM?
Träningsmängden ökar såklart, och det är också en hel del arbete med att jobba med marknad och sponsring. Samtidigt som livet fortsätter med heltidsjobb och barn. Men vi har bra support hemifrån och de vet att under kommande sex månaderna är fokus på VM. Vi kommer åka upp till Dala Floda och skaffa forspaddlingskunskaper på måndag, vi kommer dra till Stockholm och träna repmoment. Sedan blir det mycket backe, tung ryggsäck. Nöta-pass med mycket nedförslöning. Vi kommer att tävla lite under sommaren, uppdelade i andra team. BAMM, Stockholm extreme och Helags Adventure är några tävlingar som kommer få besök av oss. Vi är supertaggade och ser fram emot en tuff utmaning i september.

Be first to comment