Cykelnytt. Inför VM i Valkenburg

Inför Cykel VM som startar i helgen i Valkenburg så kommer jag att rapportera om vad som händer i cykelvärlden fram till att jag åker ner till världsmästerskapen. Jag åker ner fredag den 21a och kommer följa damernas linjelopp på lördagen och herrarnas linjelopp på söndagen den 23e.

Förra året så åkte jag ner till VM i Köpenhamn som frivillig/funktionär på de individuella tempoloppen fördelat på Jr, U23, herr och damelit.

Förra året vann Tony Martin tempot och tvåa blev Bradley Wiggins(tdf2012), favorittippade Fabian Cancellara blev trea.

Linjeloppet vann Mark Cavendish.

Vem som jag tippar som segrare i respektive klass i år är Alberto Contador i tempo och Peter Sagan på linjeloppet. Baserat på hur de har cyklat i år så tror jag att det kommer bli enligt följande. Contador vann Vuelta Espana för ett par dagar sen och kan vara riktigt vass på tempo. Självklart kan ju även Wiggins vinna som nu senast tog en seger i Tempo på OS i London och en totalseger i TdF.

Peter Sagan har stått för flest avslutningar i år och vunnit ganska mycket etapplopp men det kan ju givetvis sluta hur som helst.

På söndag börjar lagtempot/TTT. De tävlar i sexmannalag, både damer och herrar. 34,2km respektive 53,2km.

VM veckan ser sedan ut enligt följande:
Måndag U23 tempo, jr herrtempo
Tisdag damelit tempo, jr damtempo
Onsdag herrar elit tempo.
Torsdag vilodag
Fredag Dam jr linjelopp
Lördag U23 herr linje, dam elit linje
Söndag Herr jr linje, herr elit linje.

Banan i Valkenburg är 16km men de startar i Maastricht.
Limburg är själva regionen där cyklisterna kommer att tävla under en vecka men Valkenburg är en begränsad del av banan där Cauberg ingår. Cauberg är en 1200m lång klättring med en maxlutning på 12%.

Lövkvist och Larsson är klara för Schweiziskt stall:
http://m.eurosport.se/cykel/lofkvist-och-larsson-klara_sto3421944/story.shtml

1 Comment

  • Svara september 12, 2012

    Wiggie

    Fy fanken för Contador, det svinet, honom vill vi inte se på pallen eller ens i deltagarlistan! Håller på Kessiakoff i tempot, Gurra Larsson kanske också kan få till ngt om han håller sig på cykeln dvs.

Leave a Reply