Paddleboard i sthlm

Tja,
En fågel kvittrade i mitt öra att en duktig jävel på Paddleboard kommer till sthlm på lördag där utanför de nya kåkarna vid stadshagen utanför Pampas marina.

Jag mejlade Jenny på Quiksilver och fick ett pm tillbaka:

Tiofaldiga världsmästaren Jamie Mitchell på Sverigebesök
Söker du på ordet ”Paddleboard” dyker Jamie Mitchells namn upp. Efter 10 världsmästartitlar i rad så är det inte så konstigt. Jamie är även en erkänt duktig storvågssurfare och tillhör SUP världseliten. Nu kommer han till Stockholm för ett snabbt besök.
Jamie Mitchell är tiofaldig världsmästare i Paddleboarding. För den oinvigde är en paddleboarding när man sitter på knä på en längre typ av surfbräda och paddlar med händerna. Precis som surfingen härstammar paddleboarding från Hawaii. Det är även där världsmästerskapen avgörs varje år. Mellan öarna Molokai och Oahu paddlar de tävlande nästan 52 kilometer innan de når land och mål. Att vinna en gång är en bedrift. Att göra det tio år i rad är en ofattbar prestation.
Uppvuxen på Guldkusten i Australien har gjort att Jamie tillbringat en stor del av sitt liv på vågor och hav. Han har därför aldrig begränsat sig till en vattensport utan tillhör även världseliten inom storvågssurfing och den snabbt växande sporten SUP.
SUP, Stand Up Paddling, är den mest snabbt växande brädsporten i Sverige just nu. En sport som fungerar lika bra bland vågor som på platt vatten. Stockholm med alla sina öar erbjuder en unik miljö för SUP. Efter ett tidigare besök har Jamie länge velat komma tillbaka, och nu är han här.
Fredagen den 7 september klockan 18.30 visar Jamie sin film ”Decade of Dominance” hos en butik på Norrlandsgatan 10 i Stockholm. Filmen är en dokumentär och handlar om hans karriär, men framför allt när han vann sitt tionde världsmästerskap. Trailer:

Lördagen den 8 september klockan 11.00 genomför Jamie en 3 timmars SUP lektion utanför Surfbussen på Kungsholms Strand 181 i Stockholm.
För mer information, kontakta:

Jenny Kling
Pressansvarig
Sportmarket AB
Tel. 08-470 28 22, 0739-41 51 79
Jenny.kling@sportmarket.se

Jamie Mitchells hemsida: www.livinginliquid.com http://surf.quiksilver.com/team/jamie-mitchell/

20120904-113148.jpg

20120904-113158.jpg
Sån här wawes får vi kanske inte men alltid kul med nya sporter, jag är där!

Marreman

1 Comment

  • Svara september 4, 2012

    Epic

    Det ser ju inte klokt ut, ge grabben en paddel!

Leave a Reply