Vaxholm

Jag och Paul skickade på en långtur idag från FKI på Djurgårn med enda mål att paddla så lugnt vi bara kan, inte hoppa på varenda båt vi såg och sticka till Vaxholm t/r.

Det gick bra ett par hundra meter sedan gick tempot raskt upp när paul plockade lite små swells som jag sedan hakade på… så höll det på i 15 km in till gästhamnen i Vaxholm där jag skickade i mig en banan och paul knaprade i sig en powerbar med smak av mango. Vi brände tillbaka i motvinden och blev impade av en ö med ett varv där det låg en feting militärbåt uppspolad, ingen av oss fattade hur den kom dit men det gjorde den iallafall. Puttrade på och ramlade in på fki efter 2 hr 40 min effektiv paddling- 30 km med ena hållet i tung motvind. paul höll på att inte komma ur kajaken och jag staplade upp till sofforna 10 år äldre. Kändes det var länge sen jag paddlade så långt.

hade nya Bracsan hela resan och är mer och mer nöjd med den. Såhär är det: orkar man paddla den och har man power att “slå på” när det behövs typ när det kommer vågor då är den assnabb – mkt snabbare än Jantexen.

Nu ska jag värma på käk här hemma sedan koka xx antal skägg så kroppen får lite payback-time.

TJaaa

 

 

1 Comment

  • Svara september 15, 2012

    Janne

    Fin sväng ni fick till idag på havet.. å härligt höra du är nöjd med din nya paddel 😉

    /Janne

Leave a Reply