Tyler Hamilton The Secret Race

Läser nu Tyler Hamiltons bok The Secret Race. Han var hjälpryttare åt Lance Armstrong i US Postal i slutet av 90-talet och berättar ganska ingående om doping och användningen av EPO-Erythropoietin. “en tidig risk av användningen av EPO var under slutet av 80 och början av 90 talet när det dog ett dussin holländare och belgare för att blodet tjocknade och hjärtat stannade för att det inte kunde pumpa runt det EPO förtjocknade blodet. Berättelser från den tiden var att cyklisterna var tvungna att ställa alarmet på mitt i natten och gå upp för att göra några pulshöjande aktiviteter”.

20121114-101831.jpg

EPO förändrade allt i cykelsporten från mitten av 90 talet och framåt.
Från 1980-1990 så var snitthastigheten 37,5km/h i Tour de France. Från 1995-2005 ökade snitthastigheten till 41,6km/h. Om du lägger på ökningen av vindmotståndet så är den +22% i generell kraftöverföring.

Be first to comment