De tio bästa längdskidspåren i Sverige

Jag har här listat de tio bästa längdskidspåren i Sverige:

1. Bruksvallarna-Kariknallen-Tänndalen-Funäsdalen 30km

2. Ramundberget-Funäsdalen 30km

3. Orsa Grönklitt, alla spår

4. Vålådalen, alla spår

5. Åre Björnen, Längdskidcenter 15km+Ullådalen 5km

6. Vemdalsskalet 10km+Björnrike 7,5km

7. Storhogna 8km

8. Södra berget, Sundsvall 10km

9. Lida, 18km

10. Ågesta 8km

Tio i topp listan är betygsatt för både klassiskt och skate.

20121226-172859.jpg

20121226-172913.jpg

8 Comments

 • Svara december 27, 2012

  björn

  Har du blivit så mycket stockholmare att du rankar ågesta och lida i topp 10?

  Ta med 22an i östersund, eller vilken kombination som helst av de olika spåren från Ösk stadion.

  är ni i funäsdalen senare? jag funderar på att dra dit.

  • Svara december 27, 2012

   Martin Nordstrand

   Lida och Ågesta är riktigt bra så jag håller med Peter att de är högt upp i totallistan.

 • Svara december 27, 2012

  Forneman

  Topplistan över banor man kan staka igenom utan fästvalla?

 • Svara december 27, 2012

  Jens

  om Björnen är Sveriges 5:e bästa längdskidspår så funderar jag allvarligt på att sluta att åka längd… jag gillar verkligen att åka i Björnen men sett till spårdragning, preparering och underhåll så är det knappt topp 5 i Åre Kommun

  • Svara december 28, 2012

   Martin Nordstrand

   Instämmer verkligen, Björnen är kanske topp 5 sämst i sverige.

 • Svara december 29, 2012

  Peter

  Björnen är inte alls sämst i Sverige. Tvärtom är det ganska utmanande. Jag tycker även att Ullådalen som jag har räknat med på samma placering är riktigt bra. Framförallt på våren när det är sol och nyspårat för att sen avsluta med nygräddade våfflor på våffelstugan. ÖSK har jag inget roligt minne alls av. Första ggn jag var där så var det en nyårshelg med uppåt -30 grader kallt. Förfrös låren kommer jag ihåg i trakterna vid spikbodarna. Andra ggn så var det backigt och isigt och jag kraschade flera ggr och åkte av. Det skulle lika gärna kunna vara bilvägar man åker på.
  Peter

 • Svara december 30, 2012

  Jens

  Det enda som är utmanande i Björnen är allt sick sack åkande mellan folk och hundar i spåret…

 • Svara september 29, 2014

  Josef

  Jag tycker nog att Edsåsdalen bör vara i topp 10, alltid pistat och aldrig något folk samt mycket varierande spår!

Leave a Reply