Lussebullar, bakning

Recept:
50g jäst
100g smör
5dl mjölk
250g kesella
2 påsar saffran
1,5 dl socker
0,5 tesked salt
Ca 17 dl vetemjöl

Låt degen stå och jäsa i 30min. Baka därefter ut den. Degen räcker till ca 35st snygga lussekatter.
Lägg de snygga lussekatterna på en plåt och låt jäsa ytterligare 20min.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla lussekatterna med ett ägg. Lägg i russin på väl utvalda ställen. Låt de stå i ugnen och grädda tills de fått en snygg bränna, ca 5-8 min. Ungefär så lång tid som jag själv solar totalt på stranden varje sommar (man måste hinna paddla också).

20121221-165403.jpg

20121221-175508.jpg

20121221-194540.jpg

En mycket viktig ingrediens i saffransbullar är russin. Om den som bakar äter upp alla russin är det svårt att göra klart baket.

De här blev både snygga och goda!

20121221-203640.jpg

Be first to comment