Nu vänder jag blad…

Ja, som rubriken lyder så hade jag ingen kul dag idag ute i spåret. Det gick alldeles för snabbt med den känsla jag hade i kroppen. Känner att jag har ork men ingen snabbhet, absolut ingen snabbhet så nu blir det intervaller för allt vad kroppen håller. Suck.

Jaja, Annika Nygaard som åkte med mig upp körde på riktigt bra och enligt folk som såg henne i spåret så åkte hon runt och sjöng, fint Annika fortsätt med det. Jag fick höra lite stories om hur det är att växa upp i Mora och antingen är man skidåkare eller så är man just ingenting, förutom Annika som  är “fiolbyggarn”.

Daniel FJS Hansson åkte på som att han inte gjort nåt annat och plockade ett par hundra placeringar, Kristin FJS bröt en stav i kurva nr 1 och hittade ingen extrastav så hon åkte runt och hejade. Just kurva nr 1 är en historia i sig. Tänk er 40 spår som startgärdet var på sedan 300 m platt och en skarp höger sedan skarp vänsterkurva som går över i 8 spår. Var väldigt många krascher där, även jag som också fick en truga avtrampad.

Suck.

 

 

20130120-202003.jpg

Tom Ankerstål vann racet

20130120-202007.jpg

och hade skejtdojor.

Anmärkningsvärt många som stakar nuförtiden, skulle säga att bland topp 10 så stakar nio stycken. typ. Den som körde med fäste var vad jag såg bara Anders Moras brandmanspolare “Gunde” som brände in på en snygg tredjeplats.

 

 

startgärdet.

 

 

Här Britta Norgren som vann D21 20 km. Bara stakandes.

 

 

Jag ska nog också börja staka 100% igen, det är nog det jag är skapt för…

 

Hur det gick för mig? Jag hoppade av efter 20, tog en dusch och gick sedan runt och tittade på hjältarna som tog sig runt 40 km. Sista skitloppet för i år… Banan var fin men väldigt krävande då det var knixigt som satan större delar av loppet, zick zack mest hela tiden.

Här två urklipp från skidforum.se och de beskriver ganska bra hur banan var. Jag ska verkligen inte skylla på något då kroppen inte var med idag men idoga tempoväxlingar är tydligen inte min melodi.

 

Nu vänder vi blad!

 

 

5 Comments

 • Svara januari 21, 2013

  Patrik Törner

  Ja banan var kämpig ute på “myren”. Själv tog jag mig runt men det gick inte snabbt. Kul att se dig en sväng i alla fall. Hoppas vi stöter på varandra igen. Får se om jag dyker upp på Värmdöloppet.
  //Patrik

 • Svara januari 21, 2013

  martin

  Jo, jäkligt kul att ses. Kom ner på värmdöloppet, jag har hand om starten så där ses vi garanterat. Vad körde du på igår?

  • Svara januari 21, 2013

   Patrik Törner

   3:34, hade som mål att komma under 3:20 men efter två varv tog energin slut. Det blev en ren plåga men det känns ändå bra att jag fullföljde. Som sagt det var mitt första 4-milslopp. Till nästa gång ska jag ladda med mer energi inför start. Hörs!

 • Svara januari 21, 2013

  Arvid

  Vilket lopp åkte ni?

 • Svara januari 21, 2013

  martin

  Storvretaloppet.

Leave a Reply