Dan efter

Imorse vaknade jag vid halv åtta åtta stel i kroppen efter gårdagens “stakkalas”.
Åt några ägg till frukost, surfade runt på Flashback och läste allt möjligt sedan fick jag sms från mattias där han bjöd upp på löppass och det var långa svängen runt djurgårn som skulle avverkas. Spontant tänkte jag nopp, min unga kropp ska få vila men så mindes jag glädjen att få tillbringa en tid på djurgårn och det i sällskap av den där pigga och roliga mattias, det går verkligen inte att tacka nej till. Tror det blev 15 km idag i okej social fart.

Jag lyckades kröka ryggen och få på mig icebugsen sedan staplade jag ner till Linnégatan för att bli insläppt i porten för att komma upp och morsa på Ina och se lägenheten. Sist jag var där för ett par två år sen var det stampat jordgolv nu var den som hämtad från Connesieur. (Vet ni inte vad det är för tidning så bör ni löneförhandla).

Efter tio minuter så var vi iväg.

20130210-202307.jpg

Här den bortersta bron, här svänger man vänster och det gäller att hålla en tight kurva, går att spara ett par decimeter här.

20130210-202313.jpg

Djurgårdskanalen, inga kanotister. Kan bero på att det är isstopp i båda ändarna. För alla som undrar om det går att paddla i Sthlms innerstad nu så nej. Det är tvärkört.

20130210-202318.jpg

Ja, läs.

20130210-202323.jpg

Den här snubben sitter tydligen alltid här och enligt Mattias så är man ingen riktig Djurgårdsvarvslöpare om man inte känner igen förändringar i miljön från gång till gång.

20130210-202330.jpg

Lisa på udden. Som de tydligen ska bygga upp igen efter branden för flera år sen.

20130210-202335.jpg

I vår familj gillar vi att åka ståndsmässigt, pappas bil och min bil. Båda Land Cruiser, samma årgång.

sedan drog jag till mina päron för att äta lite död älg. OBS. Älg och ej häst. Stackars alla ridtjejer runtom i landet som har käkat Findus lasagne och som visat sig vara en stackars hästkrake. Surt, läge att stoppa fingrarna i halsen?

 

Lärdomar från dagens runda var:

-gena inte, kan du springa närmare vattnet så gör det. Allt handlar om att ha sjöutsikt cirka 99% av löpturen vilket vi verkligen får på den här rundan.

-Spring på bryggorna vid Djurgårdsvarvet om du kan, det ger feeling att halka runt en meter från plurret.

-spring tight mot rundningsmärken såsom lyktstolparna speciellt stolpen innan djurgårsbron, här kan man spara tid och framförallt så blir rundan exakt lika lång varje gång.

-Att kuta i stan är gratis och det borde fler göra istället för att hänga på friskis och svettis på ett löpband och titta på ännu en säsong av Dr Phil.

 

Marran

Be first to comment