Flottsbro 6h

Hammarbybacken 6h flyttas till Flottsbro
2013-01-16 Toppturstävlingen Hammarbybacken 6h flyttar i år till Flottsbro – och blir en kvällstävling. På sex timmar ska man avverka så många höjdmeter som möjligt.

Det vinnande laget i förra årets tävling: Peter Kanmert, Jonas Ahlman och Dennis Svärd.

Hur många höjdmeter hinner du avverka på sex timmar. Svaret får du om du ställer upp i toppturstävlingen Flottsbro 6h – som i år har flyttats från Hammarbybacken till Flottsbro Alpina.

Tävlingen kommer liksom tidigare år att avgöras 16 februari, men nytt för i år är att tävlingen kommer att gå på kvällen, mellan klockan 18.00 och 24.00. Fallhöjden på tävlingsbacken är 103 meter och längden på det elljusbelysta åket är 400 meter.

Tävlingen är öppen för alla, från lunkande nybörjare till hetsande skidalpinister. Det handlar helt enkelt om att ta sig upp (med stighudar förslagsvis) och ner för Flottsbros backe så många gånger som möjligt under sex timmar. Priser kommer att delas ut till den enskilda åkaren, samt det tremannalag, som samlat ihop flest höjdmeter. Förra årets vinnare hann med 6600 höjdmeter – som att bestiga Kebnekaise tre gånger om.

För de som ändå vill toppturstävla i Hammarbybacken finns det en möjlighet 14 februari då en tvåtimmarstävling kommer att köras. I samband med tävlingen kommer Dynafit och Addnature att köra ett testcenter i backen. Toppturs-legenden Mattias Skantz kommer dessutom att vara på plats för en clinic.

20130201-084003.jpg

Be first to comment