Kontraster

Tja bloggrackarn,

Jag fick ett infall ett par minuter efter jag kommit hem från jobbet och det var att “uppleva mer” så jag drog ett sms till Mattias med budskapet “lufsa runt djurgårn ikväll?” och ett par minuter senare fick jag ett svar: “långa rundan om 25 min, ses utanför mig”. Jag skickar på mig några kläder som inte luktade för illa och joggar bort till Linnégatan för att möta upp Mattias. Jag får en guidad tur runt Djurgårn (långa rundan) och här nedan är tre bilder som jag tog innan kameran dog.

 

20130206-212546.jpg

 

allén vid Narvavägen var som att kuta i en trollskog, satan vad fint Stockholm är.

20130206-212551.jpg

Här på den bortersta bron över Djurgårdskanalen

20130206-212556.jpg

Här en av ångestfärjorna som går till nån tveksam gammal hamn i Helsingfors eller Åbo. En diskussion vi hade flera hundra meter var vilka förväntningar gästerna har på en sån där båt och det vi kom fram till var:

-äta svingod mat som inte alls är svingod men man säger det för att man förväntas säga det på en sån båt.

-uppleva det bästa dygnet på hela året, “Best 24 hr eveeeeer”

-Taxfree, denna taxfree som är det bästa som hänt mänskligheten

-ragga fritt “det som händer på havet har aldrig hänt”

 

Mattias visade som sagt runt mig runt långa rundan som är cirka 11,52 km. Den går Linnégatan-Djurgårdsbron-längs med kanalen bort mot Fjäderholmarna-Blockhusudden-Biskopsudden-Waldemarsudde (uppför trapporna, spänstiga kliv här)- Gröna Lund (här ska man göra en avstämning med löpsteget mot en spegel som är uppsatt passande), förbi Spritmuséet (poppis ställe, mkt gubbar där)- Junibacken-Djurgårdsbron-Linnégatan.

 

Vi tyckte att det vore kul att se vilka som bor i alla flådiga kåkar på Djurgårn och på staketen som är 2 m höga och har taggtråd högst upp borde det sitta en skylt med infon:

-Vem som bor

-Taxerad inkomst

-Förmögenhet.

Jag är ganska på det klara med att taxerad inkomst och förmögenhet inte synkar så hårt.

 

Lite mör i kroppen nu men pigg i psyket. Allt handlar om kontraster som Mattias envisas med att snacka om och jag börjar förstå det. Efter en lång dag på kontoret sittandes framför datorn med amerikansk country i lurarna så måste man ut för att “uppleva mer”.

 

Tjarrååååå

 

marran

Be first to comment