Magnus Bäckstedt kör Ironman

Saxat från teamsnabbare.se

Tidigare proffscyklisten Magnus Bäckstedt ställer upp i Ironman Kalmar som ett led i satsningen mot att kvala in till Hawaii 2014.
Den välmeriterade tidigare proffscyklisten Magnus Bäckstedt offentliggjorde nyligen sin nya satsning på triathlon. Nu är det klart att hans Ironmandebut sker i Kalmar den 17 augusti. Årets målsättning är att gå under 9 timmar och nästa år är målet att kvala in
till VM på Hawaii.
– Jag är mycket glad att få chansen att komma hem till Sverige och göra min debut på Ironman. Tankarna om att tävla i triathlon har funnits länge och jag är väl förberedd. Även om jag slutat som professionell cyklist så har jag fortsatt att tävla och håller fortfarande en
hög nivå. Löpning har jag erfarenhet av sen tidigare då jag som ung sprang mycket. Simningen handlar mycket om tekniken och hitta känslan för vattnet, säger Magnus Bäckstedt.
– Vi är stolta över att Magnus vill komma till Kalmar och att vi kan erbjuda honom en startplats. Det är bra för tävlingen, inte minst cykelmomentet, och det är kul att kunna bjuda publiken i Kalmar på en så stor idrottsprofil, säger Tobias Borger, VD Kalmar Triathlon AB.
Fakta Magnus Bäckstedt
Ålder: 38 år
Bor: Cardiff, Wales
Proffs: 1996-2009
Meriter: vinnare Paris-Roubaix 2004, förste svensk att vinna en etapp på Tour de France,
svensk mästare på linje- och tempolopp, rekordinnehavare Vätternrundan mm

Be first to comment