Djurgården trailski

Tja,

Igår när jag lufsade runt Djurgårn så såg jag ett skidspår längs med djurgårdskanalen och en en tanke då som vi pratade fram var att utse Stockholms hårdaste och mest rubbade längdåkare- Snabbast runt Djurgården med klassiska skidor, ospårat och garanterat utan fokus på dyra vallor.

Vi kanske kör i år annars nästa vinter och det kommer vara sent sent på säsongen så att alla som deltager har råd att kanske ramla och slå sig i någon av trapporna borta vid Waldemarsudde alternativt råka sladda ner i plurret vid Vasamuseet.

Genar man är man en loser – så gena inte och skejtåkning är bara för de som inte har tillräckligt stora triceps.

Inga spår kommer pistas och eventuella vägövergångar är upp till dig själv att åka över eller ta av/på skidorna med risk att tappa klungan.

I de fall banan går på grusvägar och det ej finns snö vid sidan om så går banan just på grusvägen så välj de skidor du förmodligen är minst rädd om alternativt om du har spons på skidor så ta dina fina Carbonlite.

Vätskekontroll siktar vi på att sätta upp och då halvvägs dvs ungefär vid Lisa på Udden och där kan du också passa på att titta extra på alla stekare som brukar samlas där.

Jo, just vid Waldemarsudde så ska man upp för några trappor och där går det inte att saxa upp så tips är att ta av sig grejerna för att undvika köer.

 

Där är kartan, låter det kul?

 

Vi kommer första året ha ett maxantal på 100 startande och startavgiften är en tjuga som går rakt till inköp av varmkorvar efteråt som ingår i priset. (max 5 korvar/person).

 

Marran

5 Comments

 • Svara februari 12, 2013

  Wangler

  Jag är på!
  Jag har finskidor, stockholmsskidor och innerstadsskidor, som jag inte använt sen jag flyttade ut på landet. Det börjar bli dags nu.

 • Svara februari 12, 2013

  Martin Nordstrand

  Kul! Kanske dra ihop ett par stycken och köra ett testlopp en dag, fota och skriva en bra racerapport efteråt. Jag vill bara förvarna att det är en hel del grusvägar..

 • Svara februari 12, 2013

  Andreas Degerfeldt

  Anmäld. Sjukt kul!

  • Svara februari 12, 2013

   Martin Nordstrand

   Kul!!

 • Svara februari 12, 2013

  Groggvirkesfabrikören

  Jag är på!

Leave a Reply