Thomas Lövkvist vinner Tour de mediterranee

Thomas Lövkvist vann idag Tour de Mediterranee och med det den första segern för nystartade schweiziska laget IAM.

20130210-185723.jpg
Han låg strax bakom Maxime Monfort och Lars Boom i sammandraget i den sista 192km etappen men avancerade på slutet till en första plats i totalen.

Hämtat från Eurosport.se:

Flytten från Sky till nybildade IAM Cycling gav resultat direkt. På söndagen vann Thomas Löfkvist det franska etapploppet Tour Méditerranéen. ”Jag får köpa in en flaska champagne eller ett fint rödvin”, säger han till eurosport.se.

I en intervju med eurosport.se i januari berättade Thomas Löfkvist om ”ett riktigt skitår” i Sky och om sin nya strategi för 2013 – att satsa på enveckaslopp.

Och satsningen gav resultat direkt.

På söndagen tog Thomas Löfkvist hem totalsegern i Tour Méditerranéen.

– Väldigt skönt måste jag säga. Framför allt att jag äntligen fick sekunder på min sida. Jag var inte besviken i går men besviken på att jag inte hade sekunderna på min sida då, säger han.

Svensken låg trea inför den sista etappen, 192 kilometer från Bandol till Grasse i södra Frankrike. Ställning i sammandraget var otroligt tät. Fyra cyklister var inom en tidsmarginal av två sekunder.

– Etappen var hård. Mycket upp och ner och framför allt kallt. Sista 25 km var det lätt snöfall. Det var ingen barnlek.

Löfkvist slogs om totalsegern med Christophe Peraud (AG2R) och Maxime Monfort (RadioShack).

– Vi hade två backar i slutet, en var lite hårdare än jag förväntade mig. Sedan var det utför ner mot mål fram till sista kilometern, då gick det uppför och där var det starkaste man upp. Jag hade bra koll på Montfort och Peraud. Peraud attackerade med en kilometer kvar när vi kom till backen. Monfort såg jag att han var kokt. Sedan tog jag tillfället i akt och jag kom i mål med Peraud precis bakom mig. Jag tänkte att är jag före honom över linjen vinner jag. Vi låg på samma sekund i inför etappen.

Be first to comment