Peters lasagnerecept:
Matfett
2 gul lök
En handfull champinjoner
500g köttfärs
Grönsaksbuljong
2 frp krossad tomat
Salt, peppar, tacokrydda
Riven ost
Lasagneplattor
Matfett
4-5 msk mjöl
Ca 1 lit mjölk
Riven ost
salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att skära löken och svampen.
Stek upp allt ordentligt i en stor kastrull med matfett. Bryn köttfärsen ihop med löken. När den har fått stekyta så ha på krossad tomat. Låt det stå och småputtra. Rör om. Ha i riven ost.
Ta fram en 1,5 liters kastrull. Ha i matfett, häll i mjöl och mjölk och salt och rör om på låg temperatur. Ha i riven ost. Bechamelsåsen ska tjockna medan du rör om.
Ta fram en ugnsform. Häll först på bechamelen, plattor, köttfärssås i lager avsluta med bechamelsås.
Kör in lasagnen i ugnen i 40 min på 200 grader.
Och till lasagnen hade jag valt ett italienskt Amarone vin. Castelfoute Amarone della valpolicella.