Roman Kreuziger vann Amstel Gold Race

Nyheter från Eurosport.se

Roman Kreuziger attackerade före Cauberg och kunde cykla ensam över mållinjen som segrare i Amstel Gold Race. “Så klart att det är en stor överraskning”, säger han.

Sju man i en utbrytning på de sista tio kilometerna hade chansen att avgöra årets upplaga av Amstel Gold Race: Roman Kreuziger, Mikel Astarloza, Lars Petter Nordhaug, Andrej Grivko, Pieter Weening, Giampaolo Caruso och Marco Marcato.

Kreuzigers attack med dryga sex kilometer kvar gjorde honom till segrare.

– Så klart att det är en stor överraskning, men laget var utmärkt. Jag är verkligen glad för att ta segern, sade Kreuziger i tv-intervjun efteråt.

Innan dess hade Nordhaug gjort ett attackförsök. Kreuziger, Weening och Caruso kunde följa, och sedan attackerade Kreuziger och kom loss solo. Saxo-Tinkoff-cyklisten klättrade ensam upp för Cauberg samtidigt som klungan hämtade in de andra utbrytarna.

Philippe Gilbert, som vann på samma bana på VM förra året, gav sig på jakt, Simon Gerrans och Alejandro Valverde anslöt, men Kreuziger var redan för långt borta. Valverde blev tvåa och Gerrans trea.

En som inte syntes till alls när det avgjordes var den som det talades mest om på förhand. Peter Sagan hade inte en bra dag idag.

Flera stora namn drabbades av krascher i tävlingen. Till exempel Gilbert, som lyckades ta sig tillbaka och verkade oberörd.

Thomas Voeckler gick det sämre för. Fransmannen tvingades bryta och åka till sjukhus med ett brutet nyckelben.

Även Andy Schleck bröt. Han såg först ut att försöka komma ikapp tillsammans med Gilbert, men bröt senare.

Även Laurents Ten Dam och Joaquim Rodríguez var inblandade i krascher.

20130414-190306.jpg

Be first to comment