Giro-vinnaren Danilo di Luca positiv

Den italienska toppcyklisten Danilo Di Luca har testats positivt för epo, bekräftar Internationalle cykelförbundet. Det är andra gången som den tidigare Giro-vinnaren fastnar i en dopningskontroll och tredje gången som han stängs av.

Mitt under pågående Giro d’Italia 2009 testades den italienska toppcyklisten Danilo Di Luca positivt för cera.

Nu har det hänt igen.

Ungefär samtidigt som arrangörerna meddelade att fredagens etapp i Girot ställs in på grund av det dåliga vädret kablades också nyheten ut att 2007 års vinnare av Giro d’Italia, Danilo Di Luca, fastnat i en dopningskontroll. Enligt italienska medier har Di Luca testats positivt för epo.

Di Luca, som kör för Vini Fantini-Selle Italia-stallet, låg på 26:e plats i årets Giro. Enligt Gazzetta dello Sport ska Di Luca ha lämnat ifrån sig det positiva provet den 29:e april. Det hela ska inte ha skett i samband med någon tävling.

I samma tidning gick Di Luca ut och kallade dopning för “en svaghet” och uttryckte även att han tror att sportvärlden i stort är fri från otillåtna substanser.

2009 stängdes Di Luca av i två år för dopning, ett straff som senare förkortades till 15 månader, och tvingades böta en knapp miljon kronor. 2007, efter sin seger i Girot, stängdes han av i tre månader för sin inblandning i en dopningshärva.

20130524-190955.jpg

20130524-191002.jpg

Be first to comment