Femöreracet

Wow,
Igår var det deltävling nummer 2 i Svenska Surfskicupen och den gick av stapeln nere i Oxelösund med ett upplägg i form av en rundbana (mer eller mindre). Jag, Jens och Svenne drog ner tidigt för att hinna sitta i lådorna en kort sväng och se hur stort det var ute på havet och beskedet var lugnande dvs det var kul!!

Folk började droppa in och “alla” var där inklusive Tommy Karls som föredömligt visade hur en nödraket fungerar samt hur man ska göra om man plurrar och inte kommer upp i kanoten igen, det med hjälp av en konstruktion med rep och en snara. jag fotade tyvärr inte det, kanske surfski.nu – Peter gjorde det?

Starten gick 14.00 och alla vi brunstiga hanar dunkade iväg över första sjön, i första klungan så var jag+Tommy+Emil från Norrköping samt Ola Ström tätt följda av Skärskog, Paul mfl. Jag ville och hade som målsättning att ha en hög fart från början vilket jag höll och låg och drog och pumpade medan Tommy på min högra våg berättade var vi skulle. En efter en därbak droppade folk av och tillslut uppe vid andra fyren/vändningen så var det bara jag och Tommy kvar med Paul några få meter efter. Vid de nästa 8 km downvind så visade Tommy varför han är en av europas/världens bästa surfskikanotister och plockade meter för meter i ledningen.

jag höll igen fint före Paul som slutade på en tredje plats, Ola Ström fyra, Skärskog femma.

Damerna så körde Emma Nilsson på riktigt bra med Kristin som tvåa, starkt av henne att paddla sin V12.

 

Jonas Fager arrangerade detta riktigt bra, stor tummen upp till honom!

Jo, jag leder Svenska Surfskicupen nu, hur nice är inte det??!?!!!

Bilderna nedan har Petri Nelson tagit, alla bilder finns här: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.203440606475876.1073741828.100004298132159&type=1&l=d6e1a9a0b1

 

Startfältet

tio sekunder efter starten

efter ungefär en halvtimme, Jag – Tommy -Emil och Ola i sin nya V10.

samma gäng

Närbild på mig och Tommy

Här en liten våg som vi fångade, eller inte så liten, man ser knappt min surfski på 6.4 meter.

sista rundningen längst ut, också en hyfsad våg som vi ligger på

jag och Paul i sin snygga Vajda. här ser man att jag har fören på toppen av en våg och aktern i en grop.. här ska man alltså inte vara taktisk och inte slita för mkt

 

Paul

Skärskog paddlar stabilt men skulle nog ha velat ha ett rytande hav för då är han bäst

Carro

Kristin

And the results,

 

Imorgon får jag reda på om jag får åka till VM i Portugal i Kanotförbundets regi, Taggad, ehh JA!

 

Marran

 

 

Be first to comment