Det går sämre för svensk idrott

Man säger att det fattas pengar inom svensk idrott för att kunna träna och ta sig vidare. Mats Wilander och Tomas Enqvist gick ut med att svensk tennis inte har råd med att få fram nya stjärnskott.

Detsamma gäller för svensk cykel.
Säg att man går cykelgymnasiet i Skara man slussas vidare till ett lag typ People4you. Man blir inte tillräckligt bra och lägger av. Alternativt man fortsätter och slussas vidare till ett continentallag typ Argos-Shimano, kör i en säsong hoppar av går tillbaka till att köra svenska cupen elit.

Skillnaden i Sverige jämfört med tex Ryssland eller Kazakstan är att vi har alldeles för bra förhållanden i Sverige, levnadsstandarden är högre osv. Här är det inte någon fråga om att få bröd för dagen utan alla har det bra. I Ryssland exempelvis så är det nästan skillnad på liv och död. Lyckas du som idrottsman i Ryssland, Kazakstan eller någon av öststaterna så kan du ha det så mycket bättre än alla andra, försörja dig själv och din familj och ha det så mycket bättre. Det är verkligen värt att satsa allt på att lyckas.

Jag förstår varför vi har så få talanger inom tennis och cykel för ingen orkar satsa tillräckligt mycket och kanske inte vet vad som krävs. Folk här behöver inte jobba lika hårt för brödfödan och behöver därför inte kämpa lika mycket.

Om vi hade haft det lika tufft som i öststaterna så hade vi fött fram fler talanger, det är jag helt övertygad om.
Hårdare levnadsvillkor ger mer kämpaanda.

Peter

Be first to comment