Racereport surfski VM

Tjena,

Surfski VM gick av stapeln igår och jag var med.. Vilket är smått osannolikt då Jag inte paddlat mkt surfski alls och framförallt inte/aldrig paddlat utomlands tidigare.
Jag kommer säkert känna annorlunda om ett par dar men nu känns det bara tomt och innehållslöst men jag har många tankar och planer på hur jag ska bli riktigt riktigt bra på detta, som är realistiska. Mer om det sen.

Iallafall racet:
Sov bra natten innan, åt en grym frukost, och drog bort till målområdet för gemensam transport till starten, 22 km uppför kusten. Kom dit ca 2 timmar innan, hittade min position där jag skulle stå/låsa fast min paddel vid starten. Här har man för att undvika tjuvstartar en slags giljotin man stoppar in paddeln i som låses upp när startskottet går.

Hoppade i vattnet paddlade en sväng, kroppen kändes bra och pigg, tränade lite starter, pepp.
Gick runt och minglade och snicksnackade med alla nya och gamla vänner, 30 minuter innan Start låstes alla paddlar fast och folk blev peppade som satan. Några meter till vänster om mig hade jag en spanjor stor som ett hus som skuggboxades som uppvärmning, ett par brassar på min högra sida som inte fattade nånting när jag sa good luck.
1 minut innan start så stängde de av musiken och de satte på ljudet av ett hjärta som dunkade, dunk dudunk, dunk dudunk, klart upphetsande.
Starten gick och alla rusade satan, jag minns ingenting förrän jag satt i kajaken och vevade fram i en stor klunga, tog nån placering, tappade nån.
Tommy var precis före mig vid första bojen efter 2 km sedan svängde vi rakt söderut för att paddla längs med kusten och det gick riktigt bra på havet vilket fick upp humöret bra många snäpp, skitkul!
Efter ännu ett par km så började jag känna lite smärta i en muskel i vänster axel vilket var sådär men Jag trodde inte att den skulle bli värre ty ont här och där har man/jag ju titt som tätt.
Smärtan blev dock värre och efter en timme heelt helt outhärdlig så jag visste inte var jag skulle ta vägen, hoppade i vattnet och försökte stretcha i tron att det var någon kramp-grej men icke, det försvann ej.
Låg helt stilla länge och funderade på skiten, tog mig samman, kortade paddeln till 205 från 211, då gick det lite bättre, Jacob och Skärskog passerade mig när jag badade och låg still, kände mig uppgiven men med den kortade paddeln så kunde jag veva på och tog in många minuter på Jacob Holst som väggat rejält men Skärskog var långt fram likt den havsfantom han är. Vid sista bojen ett par hundra meter före mål såg han mig och vevade på för allt vad tygen höll och kom in 10 sek före mig.

Sean Rice från Australien vann på 1.30
Jag hade 1.46.

Inte speciellt nöjd men inte heller missnöjd. Den här muskeln som inte höll ihop har 90% av alla kanotister/idrottare problem med och jag vet nu exakt vad jag ska göra för att träna upp den och undvika sånt här framöver.

Tommy körde på riktigt bra,
Ola var stabil och snabb som vanligt, Skärskog visar att han är otroligt duktig på havet, emma kom 2a i Damer35, bra!

Jag har väldigt väldigt bra tankar och erfarenheter med mig härifrån:
-kan paddla riktigt snabbt på havet om jag har fokus vilket jag visade första delen igår och på 10 km träningen häromdan
-ingen respekt för havet, vill ha mer och större vågor nästa gång
-blir inte nervös eller fipplar med grejer trots att det är VM

20130714-121558.jpg
Bild från starten som Boyan på Epic har tagit från en visp

20130714-121639.jpg
Också bild från Boyan på havet

20130714-121718.jpg
Målgång

20130714-121742.jpg
Målet
Alla bilder från Boyan

20130714-121812.jpg
Grym bankett och prisutdelning igår i en gammal borg här vid havet.

20130714-121919.jpg
Jag igår, lite gladare än direkt efter målgång

20130714-122035.jpg
Oscar som vann H50

20130714-122155.jpg
Ett par minuter före Tommy.

Marran

6 Comments

 • Svara juli 14, 2013

  Patrik Törner

  Coolt ändå trots axeln. Fixa den och fortsätt träna bra så kommer du bli farlig nästa vm!
  //Patrik

 • Svara juli 14, 2013

  Emil

  Var i axeln fick du ont?

  • Svara juli 15, 2013

   Martin Nordstrand

   “Rotatorcuffen” heter det, om jag roterar med armen i en 90-gradig vinkel utåt eller uppåt smärtar det.

 • Svara juli 14, 2013

  pongjongen

  bra jobbat där märta, skit med axeln förstås och det måste varit pest att ligga still och låta alla passera men du kommer igen grym som alltid

  • Svara juli 15, 2013

   Martin Nordstrand

   Tack pångjången för de peppande orden. I’ll be back!!

 • Svara juli 16, 2013

  Svenne

  Bra kört och bra rapport. Ni verkar ha haft jäkligt kul där nere (förutom skadan) Nästa gång ska jag med

Leave a Reply