Kiruna Extreme 2014

Hitintills har veckan rullat på i en väldig fart, mycket att göra på jobbet i form av utbildningar och annat administrativt som.

image

Så här börjar jag min arbetsdag.

Hemma så är tempot något lugnare och tur är det så att det blir några timmar med familjen innan det är dags för sänggång då både barnen och jag, ja nästan hela familjen lägger sig tidigt. Barnen somnar runt sju och jag siktar på nio och en stund efter då kommer även Anna nedkrypande.

image

Så här kan det se under en av våra utbildningar. Deltagarna (som oftast är flygbesättningar) får ta sig in och söka efter en minde docka.

Trots mycket att göra på jobbet har träningen ändå flutit på bra, har kört huvudpasset innan jobbet i form av löpning alternativt rodd och sedan kompletterat det med ett kortare pass med fokus på funktion och rörlighet.
I går blev det 5000m rodd i 1:55m/500m tempo och avslutade med att köra de sista 2 minuterna i 1:40m/500m tempo. Under arbetsdagen blev det sedan Komplex5:an (för att förbättra koordination/rörlighet/uthållighet), marklyft (för att stärka upp i princip hela kroppen men framförallt fotleder, knän samt baksidan), draken (för balans och fotleder) och avslutade sedan med rörlighetsövning och att tänja baksida lår.

Igår hände det, vi tog steget och anmälde oss. Så nästa år den 22 Augusti går starten och då står vi på linjen redo att dra iväg.

image

Det jag pratar om är så klart Kiruna Extreme och min lagpartner är en kollega från sjöräddningen vid namn David. För er som inte känner till denna tävling så kan jag kort berätta att det är ett fjällmarathon fördelat på två dagar där man övernattar på fjället där emellan och all nödvändig utrustning bär man själv med sig. Tävlingen går i flera klasser och vi kör i klassen Medium där den totala sträckan är ca 25-35km, fågelvägen. För er som vill veta mer är det bara att klicka HÄR.

image

Jag känner mig riktigt motiverad inför den här tävlingen och jag tror det kommer bli riktigt roligt med allt från förbredelserna tills man till slut går i mål antagligen helt slut, men kul ska det bli. Det är bara att se bilden ovan och sedan lägga till att vi kommer springa runt i den miljön i två dagar. Nu kör vi!

På väg till jobbet för sista arbetsdagen den här veckan och kom just på att jag tog med mig fel skor. Löparskorna står kvar hemma, tror de tidigare uppstigningarna denna veckan har satt sina spår. Men men, det löser vi på något sätt.

Må gott,
Andreas

Be first to comment