Kväll i Celsis

Nu är det kväll och vi har käkat trerätters här på lyxhaket “cafe2local” för en total kostnad av 17 lat. För oss båda. Jag ska nog flytta till Lettland när jag blir äldre, bra valuta för pengarna här.

image

Jag

image

Paul eller den sladdande holländArn som han snart kommer kallas på sin Supertenere.

image

Celsis sägs vara Lettlands femte vackraste stad. Inte just den kåken kanske.

image

En gammal munk? Vi har sett många gummor och gubbar ute på landsbygden idag. Min mamma är ifrån Polen och vi har därav tillbringat myckt tid där främst när jag växte upp och jag måste säga att Lettland och Polen är väldigt lika varandra i landskapet och hur vänliga folk är. På landet går folk och fixar och donar med sina gårdar, det står hundar och skäller vid varenda hus charmigt när man kör hoj, ocharmigt om man vore tjuv. Vilket iochförsig är bra.

Paul sa nyss en klok och reflekterande sak, standarden i Sverige är mycket sämre än här. I Sverige står det bilar på gårdarna som förfallit sen generationer tillbaka, allt är igenvuxet och öde. Här är det folk vid varenda hus och boskap överallt.

image

image
Haha, Vi kollar på rysk tv och förstår verkligen ingenting.

Notan.
image

Allt gear.

Nu är klockan 21:40 och det är dags att slagga.

Tjarååå

1 Comment

 • Svara oktober 5, 2013

  Jan Nordstrand

  Hejsan
  Bra att det funkar med rapporteringen från landet ni vistas i, kanonbra bilder, Uppehållsväder värkar det vara. Helt rätt, man får andra värderingar när man åker runt i andra länder, en tankeställare är att det inte är så många mil från vårat land.
  MAO, man skall inte gnälla och klaga så mycket. Det finns dom som har det värre.
  Janne

Leave a Reply