Bråviken Cold feet 2013

Idag var det så dags för år 2 av Bråviken cold feet surfski race som arrangeras av Nomado nere i Norrköping. Jag, Svenne och Torbjörn Strand drog ner i min truck. Svenne paddlandes V10, Torbjörn V10 Sport och jag en snabb V14.

 

 

image

Kul att Torbjörn är med i gänget och inte sitter och puttrar runt i sin gamla SAAB ensam, roligare att samåka.

image

i Nyköping körde vi ett pitstop på donken, här är Sabina som ofta är inne och läser på bloggen. Hennes favoritbloggare är Ute är inne och önskar mer modetips, Fixar ni det Sara och Louise?

 

image

Efter racet så hade Nomado-Erik dukat upp en härlig buffé i form av lättöl, ärtsoppa och knäckemacka.

image

som vi käkade i deras kajakskjul pga ööösregn.

image

såhär såg det ut. på en SUP. Är detta det bästa användningsområdet på en SUP i Svenska vatten??

 

Racet då, hur gick det? Jo…

Banan var en rundbana på 14 km med start och mål vid Lindö småbåtshamn i vindar mellan 8-10 sekundmeter med vågor mellan 0-1 m med mkt skvalp och en del finfina vågor.

På startlinjen var det blandat med hets där jag och bröderna Torstensson (marathonnissar) kanske var de som hade högst puls och när Nomado-Erik vrålade ut staaaart så sprang jag snabbt till vattenbrynet med kajaken i höger hand så bicepsen värkte. Hoppade i snabbt- snabbast och hade bra fart bort mot ön vi skulle runda. Det var lite knögglig sidsjö som sköljde in över brunnen mer eller mindre hela tiden. Baksidan av ön var rak motvind vilket gick långsamt men men lika för alla you know, vid vändningen mot mål (ca 6 km kvar) började det bli riktigt bra och jag utökade avståndet när jag plockade ride efter ride, var faktiskt svinbra förhållanden idag. Bästa jag paddlat på länge, helt otippat faktiskt då vi inte trodde det skulle bralla.

Jag vann på 1.12 6 min före Emil. En surfski-dubbel med pappa Torstensson var någonstans emellan oss.

Svenne var 5a ca 20 min efter.

 

Kändes svinbra idag och det var kul!

 

Måste också berätta om Torbjörn Strands äventyr idag som var ett riktigt äventyr. Torbjörn är ganska ny inom surfski och har ännu ej fått upp farten men älskar sporten och vet något som vi andra inte vet och det är hur att klä sig på havet med torrdräkt mm om man räknar med att välta mycket som han gör. Då Torbjörn har varit elitaktiv inom undervattensrugby så har han vattenvana av rang.

Hursom, efter ett par timmar och det var beckmörkt så hade inte torbjörn kommit i mål och vi hunnit bli rejält oroliga så var det en fiskebåt som gick ut och letade efter honom, de avbröt sin insats pga för hög sjö så vi ringde 112 och blev kopplade till Sjöräddningssällskapet som var enormt snabba och effektiva för redan efter ett par minuter ringde de tillbaka och berättade att de hade en helikopter på gång samt en större båt på ingång och just då när jag hade de på luren så såg vi några reflexer en bit ut på havet och i långsam mak så paddlar Torbjörn in väldigt slut men glad, varm och trygg. Jag blåste därmed av räddningsinsatsen som jag hade i andra änden av luren. Jag tackade enormt mycket för deras snabba och handlingskraftiga agerande, Stooooor tummen upp till Sjöräddningssällskapet, Brandkåren och räddningstjänsten i Norrköping samt Arkösund.

det blev uppmärksammat på sjöräddningssällskapets hemsida, 

Här är artikeln.

 

image

Torbjörns målgång

 

Är ni inte medlemmar hos Sjöräddningssällskapet så bli det!!!! Nästa gång behöver ni eller någon polare/anhörig hjälp och med tanke på hur många timmar vi är på havet så är det egentligen bara en tidsfråga innan nåt riktigt vidrigt händer.

http://www.sjoraddning.se/medlem/bli-medlem/

 

Marre

 

 

2 Comments

Leave a Reply