Sponsrat inlägg

Sverige: VM-turneringar.

Sverige måste nu vinna över Portugal för att gå vidare till VM. Men landets deltagande i Brasilien 2014 ser osäkert ut, här är en titt på några av de bästa turneringarna landslaget har varit inblandad i. Titta på allt från playoff-spelet genom olika Live Stream Leverantörer där du har en mängd olika alternativ för att streama matchen.

 

De Tidiga Åren

 

Sveriges deltagande i VM började i Italien år 1934. De tog sig till kvartsfinal, spelade bara två matcher men gjorde mål fyra gånger. Fyra år senare i Frankrike, skulle de komma att ha förbättrats tillräckligt för att avsluta på fjärde plats totalt. Deras framsteg fick hjälp av Österrikes tillbakadragande, vartefter Sverige slog Kuba med 8-0. De besegrades av Ungern i semifinalen.

 

Efter Kriget

 

Brasilien 1950 är fortfarande en av Sveriges bästa internationella turneringar någonsin. Återigen fick de hjälp av ett tillbakadragande av en nation, den här gången Indien, men Sverige lyckades till slut nå toppen av sin grupp, vilken inkluderade Italien och Paraguay. 36.000 människor såg dem slå italienarna med 3-2 på Estadio do Pacaembu.

 

Förluster mot Uruguay och Brasilien såg till att Sverige hamnade precis över Spanien det året men efter att ha misslyckats med att kvalificera sig för Schweiz ’54, var de värdar för turneringen fyra år senare.

 

Värdar

 

Detta var en stor turnering för Sverige och de slutade som tvåa, efter att ha vunnit fyra av sina sex matcher.

 

 

De började i Grupp 3 med Wales, Ungern och Mexiko, toppade gruppen med segrar över de två senare, och en 0-0 match mot Wales. En superb seger över Ryssland (2-0) och Västtyskland (3-1) gjorde att de gick vidare till finalen. Återigen så var Brasilien bara för mycket för Sverige, som förlorade 5-2 framför en publik på nästan 50.000.

 

 

Sjuttiotalet

 

Sverige kvalificerade sig för VM 1970. I Mexico-turneringen var de dock oförmögna att gå vidare från gruppspelet och slutade 9:a totalt. I Västtyskland ’74 var Sverige i en grupp med Nederländerna, Bulgarien och Uruguay, och två oavgjorda och en seger mot Uruguay var tillräckligt för att gå vidare.

 

I den andra omgången förlorade Sverige mot Polen och Västtyskland, och en seger över Jugoslavien var inte tillräckligt för att hålla dem kvar i turneringen. Sverige slutade femma.

 

 

Argentina ’78 var något av en bottennivå. Sverige lyckades nå 1-1 mot Brasilien efter ett kontroversiellt underkänt mål av Zico, men efter att ha förlorat mot Spanien och Österrike slutade de sist i Grupp 3.

 

 

Nyligen

 

Tre förluster i Italien ’90 ledde till ett snabbt slut, men i USA ’94 nåde Sverige tredjeplatsen, med en utmärkt 4-0 seger över Bulgarien i slutspelet i Pasadena. Sedan blev det en 13 plats i Japan och Korea 2002, där de slog Nigeria. I Tyskland 2006 såg vi Sverige slå Paraguay med 1-0, och avsluta på fjortonde plats totalt.

 

 

 

Be first to comment