Dubbelpass

Vi åkte till Edsådalen imorse för att ge det ett försök men de har nog inte piskat spårbädden eller lagt nya spår sedan Hedenhös dvs, det var ganska dåligt. Vi drog till Björnen och brände ganska hårt på 15 km istället. Peter skejtade, jag körde stakning as usual (blanka skidor).

Träffade på Anders Widegren med barn en bra bit bort i skogen, vi snicksnackade en del framförallt om längdåkning och Costa Rica. Var intressant att höra hans spontana reflektioner nu ett par veckor efteråt.

image

Strålande sol idag, nästan så att klatschen-latschen kom fram. Svart på en kvart, men insåg att burken min är hemma i Stockholm. Well får komma hit upp senare i vår och pressa.

image

drog förbi Ica Björnänge och käkade en gratisbanan. Man har väl barnasinnet kvar?

image

Spände sedan på mig dubbskorna och lufsade upp för berget. Här transporten mellan Olympia och Stjärnbacken. Asfint väder!

image

Det blåste ärligt talat röven däruppe. En pistör sa det brallade 42 sekundmeter på skutan, här vid Hummelplatån var det kanske hälften men det räckte bra för mig. Vände neråt efter ett par höjdmeter till, dessutom drog dimman in.

image

Ganska talande bild. Struten står som ett kvastskaft rakt ut.

image

Haha här min stav som när jag inte hade den i fast i handen så tog vinden tag i den så den hade denna lutning. Satan vad det brallade om jag ska vara ärlig.

image

Nån som vet vad den här kåken är till för? Jag har aldrig sett nån aktivitet här. Jens, vet du?

image

Kutade ner backen vid Fjällgårn och kände stor lycka att jag inte körde alpint idag, snacka om kass!!

image

Icebugskorna som leverar ett ofantligt bra grepp. Me like big time.

 

En tanke slog mig och det är att med all denna bergslöpning jag får till nu dessa veckor så kanske man ska satsa på “Åre” i sommar. Topp tio? Topp femton kanske är mer rimligt? Eller topp fem om jag smiskar på rejält på paddlingen, får till okej löpning och cyklar som i fornstora dar. Äh, nej. Inte så taggad egentligen men det är kul att kuta i berg.

 

Snart middag, ikväll ska Peter laga mat/foder (som min pappa brukar skämta till det).

 

 

Tjarrååå

1 Comment

  • Svara december 29, 2013

    Jens

    Örnnästet var tidigare ett cafe som drevs av en av byns riktiga sköningar under ett par säsonger i gissningsvis mitten på 90talet men vad som finns där nuförtiden har jag ingen koll på.

Leave a Reply