Järla Night Extreme – Roligare löpning

Det är som mörkast är det 22/12. Järla Night Exteme hade i går sin andra? försökskväll.
Jag hängde på och fick en härlig upplevelse med en bana som gick rakt ut i skogen.
Macheten från Costa Rica hade varit tillhjälp på några ställen…
Inte många meter på grusväg, lite flera på stig och resten var obanat över hyggen, igenom vacker skog och över diken. Det började droppa lite lätt, en fin inramning.

Vi samlades på Järla Torg och där fanns triathleter, ötillö-tävlande, sveriges multisport elit och så jag…. Plötsligt var jag totalt otränad sa mitt psyke…
Tog mig cirka ingen tid alls att inse att jag skulle sätta nytt banrekord. På den långsammaste tiden. Jag skrattade lite för mig själv och dubbelkollade att reservlampan var med.

Vi joggade ner till starten ca 2km och Lelle Moberg hälsade välkommen och berättade om banan (5,7km) och de två branter som man måste ha koll på. Lampor ställdes in och någon svor över att batteriindikatorn visade oroväckande lågt.

Kläder justerades och skorna knöts en gång till. Mina nya skor är det ju inte snabbsnörning på, det måste ju fixas. Någon som har en bra lösning? (detta borde jag ha koll på efter alla år) detta kan vara en lösningXtenexNågon som prövat?
Jag har funderat över en ny sko som är smidigare än speedcrossen och är lite mindre uppbyggd. Min känsla efter i går var bra, jag är just nu nöjd.
Vi får se efter flera pass nu under ledigheten hur det känns.

-Jaha! Alla klar?!
-ehh.. uhmm..
-Klara, Färdiga, Gå!

Och där var vi iväg.
FJS-Daniel bytte om till korta armar strax innan start och försvann längs banan först av alla. Tror jag, jag hade ju full koll på att ingen sprang bakom mig…

Det började med en riktigt brant backe, vi fick ta stöttning i träden ibland. Lelle sprang sist med mig såklart och berättade om banan hela tiden, tankarna om fortsättningen i februari och annat roligt.
Vi kom upp för backen och det var ingen stig, det var bara rakt ut i terrängen, använder det slitna uttrycket “över stock och sten”.

Jag fick efter en stund sällskap av Sveriges Gladaste Triathlet. Emma Graaf, en riktigt vass hejare på triathlon. Hör henne här Husky Podcast Hon springer garanterat i snabba åttor runt mig om man skulle springa i stan och på de få lättare partierna här i skogen, men här i skogen över stock och sten så krigade vi tillsammans med en och hennes halva pannlampa.

Det gäller att ligga några reflexer framför i planeringen, höj blicken och leta efter rätt vägval.
Banan var bra utmärkt, men inte en massa pilar och dubbelreflexer (som visar kraftiga kursändringar.) Men fick inte tro att man kunde springa på på stigen för att närsomhelst kunde banan bara vika av och in i skogen igen om man inte hade koll. Det var kul tyckte jag.

Vi ett tillfälle då vi klättrade över några vindfällen så hörde jag tystnade, såg mörkret och fick skorna fyllda av kallt vatten igen. Tackar för mina ullsockor än en gång, det var varmt en liten stund senare.
Det här var väldigt härligt!

Nästa gång det är organiserat så är det i februari nån gång. Håll utkik på JärlaNightExtremes Facebook

Gunnar Eld var på plats och fotade. Här är första backen som var en riktig jobbig backe, vågar inte tänka på om det är snö och halt….

FJS-Daniel sprang på 29minuter nytt banrekord och jag (sprang) lufsande på 55minuter. Alla kan vara med 🙂

Så känner du att det är dags för ett nyårslöfte eller bara en underbar nattlöpning så häng på nästa gång.

Hoppas att man inte är iväg på jobb då…

Sen var det ju att ta sig hem, det var 16 minuter till tåget skulle gå. Skit i det tänkte jag och började lufsa hemmåt i dikeskanten. Jag passerade Fåfängan på väg mot Slussen och stod och såg julbordsbåtarna komma in mot kaj igen.

Tack till!
Lelle Moberg och alla som satt upp banan.
Wefixsportsför återhämningsdrycken.
Fotograf-gunnar
Alla andra deltagare!

God jul på er alla och gott nytt år!
Vi ses i februari och då tar vi alla med en ny polare så är vi snart dubbelt så många och har kul i mörkret 🙂
ps. Husky Podcast har nya avsnitt att lyssna på = julen räddad!

20131220-195211.jpg

Be first to comment