Rapport från TA4

På väg ut i mangroveträsket

Nu är vi i Sierpe TA4.
09:45
Vi håller på med att leta efter en båt som kan ta oss ut för att kunna träffa på THS och AAD. Vi får se om vi får fatt i båda lagen.

Det är ett väldigt stort område och de som kör turer här i området säger att det här ser väldigt knepigt ut om man inte har koll. Nu 11.00 så ser det ut som lagen kommer vara kvar ute och paddla i mörkret. Då ville ingen av båtförarna vara ute och köra. Så det blie nog att vi väntar här omkring TA4 och ser de sticka ut på cyklingen till linbanan. Tiden avgör allt. Mycket vänta nu.

I går kväll träffade vi THS och AAD på TA2 och TA3. Vi körde bil, lagen gick.

Paddlingen till TA2 var inte så kul tyckte lagen. Men efter paddlingen till TA2 så såg lagen krokodiler slinka ner i vattnet. Men långt och ont i baken efter nästa 12 timmar för THS. AAD tog något längre tid på sig.

AAD hade satt ihop sina två kajaker. Bra tanke, men när man tittade på hur det gick för dem när de tog sig fram så såg det ut som en seg orm. Ingen hit det där tyvärr.

Mellan TA2 å blev det vanding för lagen på en grusväg. Långt och mycket backar. Värmen gör att flera i lag vi mött i morse direkt efter soluppgången gick med väldigt lite kläder på sig. Typ inget på underkroppen. Lagen som nu är ut på första paddlingen i gassande sol hoppas jag har mkt vatten med sig. Lätt att missberäkna hur mycket som går åt när man paddlar.

På TA 3
AAD John hade slitna fötter och smorde in de med sportslick samtidigt som han käkade mjuka konserver som han kramade omsorgsfullt ut ur påsen.
Anders W körde med dubbla myggnät.

THS gjorde ett bra byte på TA3 för att kunna snabbt komma ut i träsket och paddla mot TA4.
Den här paddlingen som nu både THS och AAD är ute på kommer nog ta 16-20 timmar. Och då är de typ bäst i världen. Jobbigt för alla som behöver mera tid. 24? Timmars paddling??

Nu känns det som att banan skulle behöva kortas ned för att kunna fp iaf mer än kanske tre lag i mål.

Uppkopplingen här är inte så mkt 2013. Snarare 1994 typ 56kb känns det som tyvärr.

Här är det galet varmt svetten rinner även i skuggan. 34grader i skuggan. Lätt vind. Växlande molnighet.

Bilder finner ni på Andreas Strands hemsida.Andreas Strand superfotografen

Er reporter på plats i regnskogen.

20131204-113245.jpg

1 Comment

  • Svara december 4, 2013

    try out deltagare

    Mike sa på try-outen att 48h in i ett race så springer de fortfarande, men nu går dem, jag är förvirrad…Sjukt bra jobb av Thule hitentills, utklassning men e ju långt kvar, även THS går fint som smör! AAD´s tracker verkar död?

Leave a Reply