Hensjön

Idag så drog jag, Jossan, Grundin och Caférichard bort till Hensjön som är ett klassiskt “långfärdsskridsko-först-på-säsongen-ställe”. Det ligger 1,4 km bortanför Edsåsdalen, och för er Stockholmare utan koll så kan jag säga att Edsåsdalen ligger på andra sidan Renfjället som ligger vid Åresjön. Dvs står man på Åreskutan så är Renfjället berget man ser på andra sidan sjön (har en mast som blinkar).

Hensjön är ett klassiskt ställe att sitta och pilka på, lapa sol på våren eller som sagt som idag – staka 15 km i massa massa sekundmeter (ena hållet).. inte så jättekul men fin naturupplevelse.

 

image

Detta är Hensjön

image

Detta gäller för fiske, “Ha n artun da!”

image

mina allroundlagg. Går väldigt bra men börjar bli slitna ty jag har de som Stockholmslagg och tävlingslagg…

image

Grundin och Caférichard stakade.

image

Det här var en sköning jag träffade ute på isen. Jag stakade fram och frågade hur tjock isen var, men han hörde inte vad jag sa men så tog han av sig sina hörselkåpor och då upprepade jag frågan men fick inte nåt svar nu heller. Jag höjde rösten och fick då ett härligt svar “tillräckligt tjock”. Jag tror den var 3 dec. Han hade sportboden i Edsåsdalen som han nu har gett till sin son. Fiskar varje dag och åker skotra till och från sitt hus på ovanvåningen av Sportboden.

image

Fiskeläget där isen var tunnare men ändå “tillräcklig”. Fina små bodar. Såg inga som bodde där, varken luffare eller tiggare. (just det, detta är Edsåsdalen och inte Rågsved).

image

På väg tillbaka släppte en lirare av sina hundar. Där kan man snacka om Compact living. Sådär Japanska hotell ser ut?

image

Gunnar. Lever efter gamla ideal…?

image

Jag bjöd över Peder och hans dotter Amelia. Glada lirare båda två. Peder drev Karolinen tidigare men åker nu mest längdskidor och renoverar sitt hus i Ullån.

image

Peder till vänster och Jossan – som var dagens kock. Jag och Jossan jobbade tidigare ihop på Minnesota men som ni vet har hon gått till Nine Yards och jag till Eventosaurus där jag ska ha en fantastiskt rolig tjänst. Mer om det sen.. men kul kommer det bli. Kul på riktigt.

image

min ride och hotell Diplomat med sin omtalade Veranda där det är afterski varje dag. Drag där? åh fn.

 

Godnatt gott folk,

 

Marre

Be first to comment