Skidtävling i Norrtälje på söndag

Kolla här

NFORMATION ANG. NORRTÄLJEKLASSIKERN 2/2

Spårpersonalen har arbetat mycket hårt med skottning i flera dagar. Och eftersom andra tävlingar runt i kring blivit inställda eller framflyttade, har vi därför idag beslutat att fortsätta med arbetet att få i ordning skidspåret så bra det någonsin är möjligt, och kommer genomföra skidtävling på söndag. I nuläget satsar vi fortfarande på att genomföra seedningslopp över 40- respektive 20km. Däremot kommer vi behöva köra loppet i form av en något kort 5km-slinga varav 500m kommer bestå av “enkelspår”. I nuläget har vi fått till OK spår, men de sista dagarnas kraftiga blåst har dock ställt till problem i form av barr och kvistar som fallit ned i spåret, på många ställen. Något som inte är helt lätt att åtgärda då det inte finns mycket snö att dra nya spår i. Prognosen lovar eventuellt mer snö. Vissa planer på att använda Roslagens GK:s golfbana som reservort finns också.

 

Därför kommer vi att komma ut med mer information ang. spåren och huruvida vi kommer kunna genomföra seedningslopp på fredag kväll, och ett slutgiltigt beslut kommer tas på lördag morgon. 

 

Oavsett om spåren håller tillräcklig kvalité för seedningslopp eller inte, kommer vi annars att genomföra tävlingen som ett motionslopp över kortare distans, för att få till ett skidlopp att räkna in i 2014-års upplaga av “Norrtäljeklassikern”. För åkare som bara vill genomföra “klassikern” räcker det hur som helst, att delta i 20km-loppet. Norrtäljeklassikerns hemsida hittar ni här!

 

Ordinarie anmälan är därför öppen tills på fredag, och därefter går det att efteranmäla sig fram till start.

 

KLICKA HÄR FÖR INBJUDAN TILL NORRTÄLJEKLASSIKERNS SKIDLOPP!

 

Vi i OK Roslagen och Roslagsbro IF hoppas på goda miner och att ni har förståelse för detta!

 

Be first to comment