Poker som en sport

Poker som en sport
En OS- debut i framtiden

År sedan , i en 2004 intervju med ESPN Sports, Tony Kornheiser för ” Ursäkta avbrott” , trodde att framtiden för poker har inga ben som bygger på det faktum att publiken aldrig får se några spektakulära fysiska bedrifter . Poker var sänds på TV för första gången och publiken blev genast fascinerad av idén om att titta in i en persons hand och formulera en gameplay baserat på de gemensamma korten när man satsar enorma summor pengar . Det var inte länge när poker slutligen erkänts av IMSA ( The International Sinne Sport Association ) under 2010 , att placera den vid sidan av det populära spelet schack .

Efter pokerns upphov till berömmelse , en hel del professionella spelare och pokerbolaglobbade för sporten att vara en del av de olympiska spelen och medan poker bröt internationell mark i fråga om popularitet , har det ännu inte i något fall . Det finns en hel del debatt om poker hör hemma i den olympiska scenen , oavsett om man tror att det är en sport eller inte . Här är några av de punkter från båda sidor :

Ett mått på skicklighet
Med de flesta fysiska sporter , vinna de olympiska spelen är höjdpunkten av framgång . Besegra dina motståndare är så tydlig som svart och vitt . Med poker , det är annorlunda . På ESPN poker, Greg Raymer höjde en intressant punkt att säga att det inte är ett bra mått på poker skicklighet eftersom att vinna en medalj baserad på en turnering har ingen betydelse . Det är sant att pokerturneringar är långa , helt enkelt av den anledningen , och det är mycket sällsynt att du ser tillbaka till rygg mästare . Det är också därför nya spelare föds varje dag , försöker göra sig ett namn . Som Mike Sexton , veteranen röst poker och partypoker.com ambassadören sade en gång , ” Nytt blod kommer i poker är bra för alla . Det är bra för branschen , bra för kasinon och spelarna på touren . Vi ser en hel del unga killar vinner och det finns mycket pengar där ute . ”

Fördelar med att vinna
Tjänar guld i någon sport ger ära till ditt land och dig själv . Ännu viktigare är att vara bäst öppnar många dörrar för dig , professionellt . I poker , kommer det inte att göra mycket . Att vara bäst i poker på en professionell nivå endast innebär att människor kommer att spela och se dig på olika sätt . Varje fördel på en professionell nivå är nästan obefintlig . Varför ? För i poker , dina vinster definierar dig professionellt . Du inte får en stadig lön och du bara ta hem det du vinner . Vad mer , Dennis Hong skriver att efter att ha vunnit , känner han sig skyldig för att ha att ta bort människors pengar , utöver att arbeta ensam och inte har några medarbetare att vända sig till efter en hård dag på ” jobbet ” .

Kanske poker har fortfarande en lång väg att gå innan vi kan se det på den olympiska scenen , men det är bra att veta att branschen är i rätt riktning . Tills dess , låt oss hålla sporten vid liv och fortsätta spela .

Be first to comment