Välkommen säger vi till Team Peak Performance!

Det är nya tider i Sveriges elitled i Adventure Racing.
Team Peak Performance med MultiMike i ledningen (som ni säkert vet) inleder nu en tid med Peak Performance som är tillbaka i ARvärlden efter många års upphåll. (1995-1999 Med Mats Scott fd Andersson och Michael Lämmel som nu drivet Ö till Ö + Gunnar Björklund, Björn Andersson.)

MultiMike har en ny ide om hur han skall få flera in på elitnivå. Team Peak Performance lanserar en Acadamy.

Fröet till denna Acadamy såddes och bevattnades rikligt under deras Try Out i höstas. Under 59h fick deltagarna göra följande; 50 km of paddling, 8 km orienteering, 3 km track running, 4 km running, 3 km paddling, 3 km prolog for STAR, 8 km paddling, 20 km biking , 1,5 km swimming on an air mattress, 10 km orienteering, 7 km bike, 6 km city orienteering, 4 km bike, Push a Car around a course, 2,5 km bike, 450 m swim, 25 km trekking, 400 m swim, 10 km trekking, 400 m swim, 10 km trekking, 300 m swim, 5 km trekking, 30 km paddling, 70 km bike including bridge jump and finally 2,5 km sprint! A TOTAL of 250-300 km in 59 hours.

Det var en väldigt kämparglöd bland deltagarna och alla kämpade väldigt hårt. Uttagningen var också hela tiden en kontroll av deltagarnas sammarbetsförmåga, lagkänsla och lagarbete.
Hösten övergick i vinter och deltagarna fick reda på hur det hade gått för dem.

På Playitas så var det yttligare tester för de två som gått vidare, bl.a. nattorientering och bara också så klart skönt häng! Playitas är ett superställe för lansvägscykling och löpning. Bra träning och bra käk!

Axa-Adidas fick tyvärr bryta ARWC2013 men Mikael är fast besluten att fortsätta kämpa för ett VMguld.

Team Peak Performance
Jenny Hansson
Helena Lindnord som gör comeback
Mikael Lindnord
Björn Lans
Staffan Björklund
Simon Niemi

Hoppsan, den där kajaken går inte att lappa ihop, men det kommer ni att få se upplösningen på det här om en tid fram över.

Jaha, undrar ni… Hur skall de som gjorde riktigt bra ifrån sig på Try Outen komma med då?
Peak Performance Racing Academy, eller som det kommer låta på stan, – Är du med i Academin eller…
I Academin så kommer man att få en yttligare inblick i att träna och faktiskt leva multisport/Adventure Racing.

Snart så går det bra att ansöka till Academin. Mera info kommer på inom några dagar får jag veta av MultiMike. Endast 3 platser är kvar i dagsläget fick jag precis reda på.

Team Peak Performance will have a Academy witch is a maximum 10 spots for multisporters/ adventure racers that want to become serious players at the highest level.
Adventure Racing is one of the toughest sports there is; besides the physical part you need mental skills, courage, stamina and be a top team player. Besides a strong body, you need top notch equipment and a team with motivated teammates.
All this ads up to make things a little bit difficult, the idea with the Academy is to teach, guide and help motivated adventure racers to reach their fully potential and in the long term be ready to step in to be a full member in Team Peak Performance.
The Academy members will encourage contestants , with people from the academy , but also with other teams to create more experience . We see no present barriers to switch to a competing team if the opportunity arises. The academy will be a springboard into Adventure Racing at the highest level.

Så här kan det se ut för en lagkapten en dag.

Vi kommer fortsätta att ge er en inblick i multisportsverige och denna säsong kommer vara väldigt spännande!
Det finns minst 4 yttligare hårt tränande lag som kommer göra alla de kan för att vara med och slåss om segrarna!

Be first to comment