VO2max & comfort zone

Nu efter en period med kvalitativ löpträning fördelar över endast 2 pass per vecka är jag taggad till att pressa mig lite mer för att få resultat. Jag är en seg & uthållig typ och klarar att ligga i min komfortzon länge. Att kliva ut den är en helt annan denna och till det har jag bland annat min tränare, min pulsklocka eller träningssällskap för att pusha mig lite extra. Jag tränar nästan samtliga pass med pulsklocka- ett objektivt sätt att mäta då sambandet mellan puls & passets intensitet är väldigt strikt. Genom att hålla mig inom ett pulsspann kan jag med andra ord träna olika kvaliteter i “konditionsträningen”. För att jag skulle få en extra morot så har jag nu gjort ett maxtest ute på Bosön med andningsmask och hela kittet. Resultatet: dags att trissa upp tempot på distanspassen med ca 8 slag/min samt att öka tempot på 4-minutersintervallerna- spännande & utmanande (& jobbigt!).

20140326-114530.jpg
Bosön där idrottsfysiologiska labbet ligger.

20140326-114620.jpg
Casual outfit till skillnad från de träningskläder som jag oftast bor i. Lugnet före testet.

20140326-114736.jpg
Och bild efteråt. Trött, nöjd och sjukt taggad på nytt upplägg med min träning!
/Louise

>

Be first to comment